Annons:

Sök

Annons:

VIF:s nyckelspelare knäskadad – tvingas till operation

Ludwig Strömbom (till vänster) har ådragit sig en meniskskada och tvingas till operation. Det är oklart när den blir av. Foto: Ossian Mathiasson

VIF:s nyckelspelare knäskadad – tvingas till operation

Vimmerby IF har drabbats av ett tungt skadeavbräck. Viktige ytterbacken Ludwig Strömbom har ådragit sig en meniskskada och tvingas till operation. 
– Det är ändå skönt att det var menisken. Det kunde ha varit mycket värre, säger han.

Annons:

Ludwig Strömbom skadade sig i samband med förra lördagens träning på konstgräset i Vimmerby då han fastnade i gräset och vred till sitt högra knä.

– Jag fastnade med foten i gräset när jag var på väg åt andra hållet så det blev en olycklig vridning på knät. Direkt efteråt kunde jag inte räta ut benet utan bara böja bakåt. Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare. Faktum är att jag aldrig har varit skadad i mitt liv, säger Ludwig Strömbom. 

Tvingas till operation

Strömbom tog kontakt med en rehabklinik i Jönköping efter smällen och fick träffa en ortoped i onsdags. 

– Ortopeden skickade mig på en magnetröntgen direkt så jag fick tid några timmar senare samma dag, säger Strömbom. 

Den duktige ytterbacken fick under måndagen beskedet att det rör sig om en meniskskada som måste opereras, något som Vimmerby Tidning var först med att rapportera om. 

– Det var inget snack om saken utan det är operation som gäller. Jag vet inte när den blir av. Jag ska träffa en doktor på Västerviks sjukhus på måndag och hoppas på att kunna få mer besked då. En remiss är skickad till Västerviks sjukhus, säger Ludwig Strömbom och fortsätter:

– Det är klart att det är tungt, men det är ändå skönt att det var menisken. Det kunde ha varit mycket värre med en eventuell korsbandsskada.

"Vill inte stressa fram något"

Han slutade med att gå med kryckor i helgen och känner att han kan röra sig på ett bättre sätt.

– Jag känner att det går bra med böjt ben. Det har varit svårare att räta ut benet helt men jag kan nästan räta ut nu.

Tror du att det kan bli något spel för dig i år?

– Med tanke på skadan är det skönt för mig att det blir en enkelserie. Jag missar kanske inte så mycket men det beror på när jag får operationstid. Skulle jag få en snabb operationstid så kan jag kanske spela seriepremiären om den spelas i augusti. Vi får också se om det går bra, jag vill inte stressa fram något.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: