Annons:

Sök

Annons:

Strömbom efter klubbytet:

Ludwig Strömbom lämnar Vimmerby IF för spel i BK Ljungsbro. Foto: Ossian Mathiasson

Strömbom efter klubbytet: "Självklart efter en tids tänkande"

Ludwig Strömboms flytt till Linköping omöjliggör fortsatt spel i Vimmerby IF. Ytterbacken har kritat på för seriekonkurrenten BK Ljungsbro till kommande säsong.
– Det var ganska självklart efter en tids tänkande, säger Ludwig Strömbom.

Annons:

Vimmerby IF är tillbaka på förbundsnivå och ska spela i division 3 nästa säsong. Nu har nyckelspelaren Ludwig Strömbom meddelat att han inte kommer följa med VIF upp i division 3. Den nyblivna Linköpingsbon har bestämt sig för spel i en annan division 3-förening: BK Ljungsbro. 

– Att lägga den tid som krävs på pendling till Vimmerby funkar inte i längden även om det säkert hade funkat bra i början. Här i Linköpingsområdet fanns det ingen annan klubb än Ljungsbro som intresserade mig, säger Ludwig Strömbom. 

"Förening med tydlig målsättning"

BK Ljungsbro höll sig kvar i division 3 efter en riktig kvalrysare och det är en klubb som Ludwig Strömbom har varit i kontakt med vid flera olika tillfällen.  

– De hörde av sig när jag var på gång upp till Linköping för några år sedan och vi har därefter pratat med varandra varje försäsong. Nu blev det klart att jag skulle flytta upp till Linköping och då högg de mig, säger Strömbom. 

Vad har du fått för intryck av din nya klubb?

– Det verkar vara en vettig förening med tydlig målsättning om vad de vill åstadkomma framöver. De vill göra en riktig satsning, vara ett topplag och så småningom ta klivet upp i division 2. Truppen ser väldigt spännande ut och jag ser fram emot att vara en del av deras satsning, säger Strömbom. 

"Vill komma igång på riktigt"

24-årige ytterbacken kom under hösten tillbaka starkt efter den meniskskada han ådrog sig på konstgräset i Vimmerby under förra årets försäsong. Han hoppas på ett lyckat fotbollsår 2023. 

– Jag vill komma igång på riktigt, träna hårt på försäsongen och komma tillbaka till samma nivå som jag hade innan jag blev skadad. Jag känner inte riktigt att jag är där än. Med ny klubb och ny miljö tror jag att det kan bli enklare att motivera sig till att bli bättre.  

Vad tror du om Vimmerbys chanser i division 3?

– Det ser intressant ut som det är, men de behöver nog spetsa till truppen lite grann i och med att det har försvunnit några spelare. 

Vimmerby och Ljungsbro kommer möta varandra i division 3, ett speciellt möte som Strömbom ser fram emot. 

– Det är klart att det kommer kännas konstigt att stå på andra sidan, men det ska bli kul att möta Vimmerby. Jag får nog ta på mig benskydden, det skulle jag tippa på. Det är nog många som kommer gnaga på mig. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: