Annons:

Sök

Annons:

Nyckelspelaren har fått snabb operationstid – hoppas på spel i höst

Vimmerby IF-spelaren Ludwig Strömbom ska operera sin skadade menisk om två veckor. Foto: Pixabay

Nyckelspelaren har fått snabb operationstid – hoppas på spel i höst

Vimmerby IF:s duktige ytterback Ludwig Strömbom är knäskadad. Redan om två veckor väntar operation på Västerviks sjukhus. 
– Det har gått sjukt snabbt, säger Ludwig Strömbom. 

Annons:

Ludwig Strömbom, 23, fastnade med foten i konstgräset, vred till sitt högra knä på Vimmerby IF:s träning den 8 maj och kände direkt att något var fel. Han träffade några dagar senare en ortoped på en rehabklinik i Jönköping och fick för en vecka sedan beskedet att det rör sig om en meniskskada som kräver operation. 

Han träffade en läkare på Västerviks sjukhus i dag och erbjöds en operation om exakt två veckor, måndagen den 7 juni. 

– Det gick bra. Det blir operation en månad efter att det hände så det har gått sjukt snabbt. Det mesta var klart med tanke på att jag hade röntgat knät i Jönköping så det var bara för Västervik att ta fram en operationstid, säger Ludwig Strömbom.

Hoppas på spel i höst

Det är en titthålsoperation som väntar och Ludwig Strömbom räknar med rehabilitering i två månader efter operationen för att sedan vara redo för spel. 

– Jag kan inte säga att jag kan spela matcher i höst, men möjligheten finns förhoppningsvis. Jag är jäkligt glad för det, säger Strömbom och fortsätter: 

– Läkaren sa att jag inte ska gå ut för hårt efter operationen om jag ska ha några knän när jag blir äldre. Det är mycket som är upp till mig själv. Det är många som går på för tidigt och får komma tillbaka igen istället och jag vill helst av allt slippa det. Man kommer bli ivrig så fort man känner att man kan börja springa, då kommer bli jobbigt att stå vid sidan av. Det är skönt att jag har fått en operationstid så jag har något att förhålla mig till. 

Vimmerby IF gjorde i slutet av förra veckan klart med Christer Eriksson, som kliver in i ledarstaben efter Johan Karlsson Törndahls avhopp. Han ska fungera som ett stöd till nye huvudtränaren Patrik Gunnarsson. 

– Jag har ingen aning om honom och vad han kan. Det jag har hört är att han ska vara jävligt bra. Det är en bra lösning på kort varsel. Det han har gjort i Vimmerby IF är bra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: