Annons:

Sök

Annons:

HHF VANN EFTER JÄTTEDRAMATIK – VÄNDE STORT UNDERLÄGE

Hultsfreds HF tog två mycket viktiga poäng på hemmaplan i dag. Foto: Linus Johansson

HHF VANN EFTER JÄTTEDRAMATIK – VÄNDE STORT UNDERLÄGE

Hultsfreds HF tog en mycket viktig seger efter en riktig rysare hemma mot H43 Lund i dag. Tio minuter före full tid låg HHF under med tre mål, men till slut lyckades laget vinna med 28-27. Andreas Thorngren gjorde det avgörande målet.
– Det var en riktigt skön seger, säger HHF-tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Det blev en rejält svängig match där Hultsfred långa stunder var i underläge. 21 minuter in i matchen var H43 i ledningen med fem bollar, 13-8. Några minuter in i den andra halvleken hade gästerna utökat till 19-12. Men trots ett stort underläge gav Hultsfred aldrig slaget förlorat.

– I det läget av matchen var det inget som pekade på att vi skulle kunna vända. Vi hade lite problem i att vi inte fick några målvaktsräddningar, men sen hittade Oliver (Carlford) någon form av position så att han fick göra lite räddningar och då fick vi också lite kontringslägen som gjorde att vi kunde äta oss i fatt, säger Bo Sundqvist.

Ställningskrig på slutet

Länge såg det ändå ut att bli förlust och med tio minuter kvar att spela var hemmalaget i underläge med tre bollar, 26-23, och med fem minuter kvar att spela var underläget två mål.

Hultsfred gjorde sedan tre snabba mål (Robin Löfstedt, Eric Schultz och Andreas Thorngren). De tre sista minuterna blev sedan mållösa och HHF vann med 28-27.

– Det var lite ställningskrig på slutet. Vi brände ett par lägen och det gjorde de också. Bland annat hade vi ett läge med 20 sekunder kvar, säger Sundqvist. 

Storstjärnan skadad

En mycket viktig seger för Hultsfred, som innebär att laget nu har fyra poäng upp till säker mark. HHF har dessutom en match mindre spelad och den hängmatchen spelas i morgon hemma mot jumbon Höörs HK.

– Vi får försöka ladda om så att vi kan ta två poäng då också. Klarar vi av det har vi gjort vad vi ska och gett oss själva chansen. Det var en riktig urladdning i dag, men jag tror att killarna kommer vara taggade i morgon.

Bekymmersamt för Hultsfred var att storstjärnan och elvamålsskytten Robin Löfstedt landade olyckligt och slog i axeln.

– Det ser inte så bra ut så det är vi lite oroliga över. Vi får hoppas att han repar sig till i morgon, säger Bo Sundqvist.

Beröm i HHF delades ut till Robin Löfstedt, Henrik Böris och Albin Nilsson.

Till morgondagens match kan HHF åter räkna in nyckelspelaren Ivan Pilipovic i truppen.

Fakta

HHF:s målskyttar i dag:

Robin Löfstedt 11

Henrik Böris 4

Albin Nilsson 3

Sasa Omrcen 3

Eric Schultz 3

Chrisoiffer Sundqvist 1

Tobias Stridh 1

Andreas Thorngen 1

Gustav Örnros 1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: