Annons:

Sök

Annons:

Seger det enda som gäller för HHF – fyra spelare saknas

Bo Sundqvist får klara sig utan flera spelare i morgondagens kvalmatch mot Cyrus. Foto: Simon Henriksson

Seger det enda som gäller för HHF – fyra spelare saknas

Det är nu det ska avgöras om Hultsfreds HF blir kvar i division 2 eller inte. Två raka segrar på hemmaplan krävs för förnyat kontrakt.
– Det är aldrig roligt att spela med kniven mot strupen, säger HHF-tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Hultsfred föll mycket tungt med 23–31 i den första kvalmatchen mot Cyrus och har placerat i ett knivigt läge som kräver två hemmasegrar för att behålla division 2-stämpeln. 

I morgon spelas match i Hagadals sporthall och en eventuell tredje match spelas också på hemmaplan för HHF.

– Det är klart att det är nervigt då mycket står på spel. Det är viktigt att vi får en bra inledning på matchen och kan jobba vidare därifrån. Så här i förhand går jag inte runt och oroar mig, det blir jag på matchdagen i så fall. Vi har gjort det vi ska för att komma förberedda till matchen och jag ser fram emot morgondagens match med stor tillförsikt, säger tränaren Bo Sundqvist. 

"Fullt möjlig utmaning"

Under säsongen tycker Sundqvist att hans lag spelar ett helt annat spel och känner sig trygga på hemmaplan. 

– Jag ser det som fullt möjlig utmaning med att vinna två matcher med tanke på hur vi har spelat hemma hela säsongen. Det är stor skillnad på vårt hemmaspel och bortaspel. Det finns tre matcher som jag tycker att vi har varit bra i på bortaplan, säger Bo Sundqvist. 

Vad ger du för direktiv till spelarna?

– Vi har pratat en del om hur vi ska spela försvarsspel och tittat på två olika system som ska kunna fungera. Vi ska också vara fokuserade vid våra avslutslägen, vi hade mycket missar i Jönköping i fria lägen. Koncentrationen måste upp.

Schultz tillbaka i truppen

Jämfört med första kvalmatchen saknar Hultsfred fyra spelare. Det handlar om Gustaf Örnros och Elias Landholm Andersson, som skriver högskoleprovet, Andreas Torngren (bortrest) och Axel Henriksson (skada).

– Han skadade axeln i första matchen mot Cyrus, säger Sundqvist. 

Kan han spela en tredje och helt avgörande match om ni vinner i morgon?

– Svårt att säga, vi vet egentligen inte vad som har hänt och om den var ur led eller bara på väg ur. Det finns en liten chans att han kan spela. 

HHF kommer till matchen med tre målvakter, nämligen Felix Andersson, Oliver Carlford och Jesper Rüdiger. I övrigt har Sundqvist alla spelare tillgängliga till morgondagens match och glädjande är att Eric Schultz, som inte spelade senast, är tillbaka i truppen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: