Annons:

Sök

Annons:

HHF brakade ihop – men vann ändå: ”Vet inte vad som hände”

Albin Nilssons Hultsfred tog en viktig seger i dag, men det satt hårt åt efter en svag andra halvlek. Foto: Linus Johansson

HHF brakade ihop – men vann ändå: ”Vet inte vad som hände”

Hultsfreds HF gjorde en mycket fin första halvlek i dagens hemmamatch mot Höörs HK. Lika bra var inte laget under matchens andra halva. Där tappade laget en elvamålsledning till seger med 32-29.
– Vi får ta med oss första halvlek, andra vill jag helst glömma, säger HHF-tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Hultsfred rann ifrån rejält i den första halvleken och ledde med 20-9 i paus.

– Vi spelade väldigt bra och fokuserat i den första halvleken. Försvarsspelet var jättebra, de kom ingenstans, säger Bo Sundqvist.

Fick inte upp energin

Den andra halvleken blev något helt annat. HHF tappade allt mer och till slut var ledningen nere i tre bollar, som vid flera tillfällen kunde ha blivit ännu mindre.

– Jag vet inte vad som hände. Vi spenderade hela pausen på att prata om att just det här inte skulle inträffa. Men det räcker att man går ned sig litegrann så är det inte samma fokus och det var det som hände. Sen är det svårt att vända tillbaka när det väl har kommit dit. Vi lyckades inte få upp energin igen. Vi kom till ganska bra avslut, men deras målvakt tog jättemycket.

”Otroligt viktigt”

Även HHF-målvakten Oliver Carlford gjorde en fin match. Mot slutet av matchen gjorde han flera kvalificerade räddningar när Höör kunde ha krympt underläget till två mål.

– Det var otroligt viktigt att Oliver var så bra som han var i dag, annars hade det nog inte slutat så här, säger Bo Sundqvist.

Även om den andra halvleken inte var bra så har Hultsfred haft en mycket bra helg med först seger mot H43 Lund i går och så två nya poäng i dag. Laget är kvar på en negativ kvalplats, men har nu bara två poäng upp till H43 Lund på säker mark med tre matcher kvar att spela.

– Vi har plockat fyra poäng så det har varit en bra helg.  Från den här matchen får vi ta med oss första halvlek, den var riktigt bra från vår sida. Andra halvlek vill jag helst glömma.

Löfstedt saknades

I HHF spelade inte stjärnan Robin Löfstedt, som fick en smäll mot axeln i gårdagens match.

– Han har varit hos läkare i dag och de tror att ett ledbandsfäste i axeln är lite skadat. Han ska vidare med sjukgymnast i veckan och så får vi se hur det ser ut längre fram. Vi har en viktig match nästa helg så det är klart att jag hoppas att han ska kunna spela då, säger Bo Sundqvist.

HHF-tränaren berömde Ivan Pilipovic, Oliver Carlford och Andreas Thorngren för deras insatser. Även Albin Nilsson fick ett plus i kanten för en bra första halvlek.

Fakta

HHF:s målskyttar:

Ivan Pilipovic 9

Andreas Thorngren 8

Eric Schultz 7

Albin Nilsson 2

Gustav Örnros 2

Axel Henriksson 1

Christoffer Sundqvist 1

Elias Andersson Landholm 1

Sasa Omrcen 1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: