Annons:

Sök

Annons:

Kalle Svensson är en av förarna i Målilla Motocrossklubbs serielag. Foto: Linus Johansson

Flera vassa nyförvärv i Målilla MK – siktar högt i serien

Målilla Motocrossklubb har förstärkt rejält inför kommande säsong. Nu hoppas klubben kunna vara med högt upp i division två.
– Det skulle vara kul om vi kunde vara med i täten och slå till i någon deltävling då och då, säger Linus Söderling.

Annons:

Kommande helg inleds division två i cross och för Målilla MK:s del väntar seriepremiär i Tranås under lördagen. Den andra tävlingen körs redan under söndagen i Huskvarna. Ytterligare ett par lag i närområdet finns med i serien i form av Vimmerby och Västervik.

Har lämnat VMS för Målilla

Målilla Motocrossklubb har förstärkt laget med flera duktiga förare till den här säsongen. Alexander Martinsson har anslutit från Mönsterås, Hampus Olausson från Skirö, Hugo Dahlberg från Kvillsfors och från Vimmerby MS kommer Alex Pettersson, tidigare svensk ungdomsmästare.

Dessutom finns Kalle Svensson, Erik Svensson, Jesper Johansson (tillbaka efter ett års skada), Victor Örmander, Robin Zetterström och Linus Söderling i laget. Den sistnämnda går dock skadad och kommer i första hand att assistera Owe Söderling som lagledare.

– Det är en riktig satsning i år. Samtidigt är det roligt att alla nya har kommit på egen hand, det är inte så att vi varit ute och värvat dem. Målilla är helt enkelt en populär klubb där många vill köra, säger Linus Söderling.

Olika uppställningar

På lördag kommer Alexander Martinsson, Kalle Svensson, Erik Svensson och Victor Örmander att köra för Målilla. Robin Zetterström finns med som reserv och Jesper Johansson kommer att köra ett inbjudningsheat.

I söndagstävlingen blir det Alexander Martinsson, Victor Örmander, Hampus Olausson och Robin Zetterström som kommer att representera MMK. Reserv i den tävlingen blir Jesper Johansson.

”Fruktansvärt tuff”

Topp två i serien får chansen att kliva upp i division ett, som är landets högsta serie.

– Division två kommer att vara fruktansvärt tuff i år, men vi räknar med att vara med i toppen. Förhoppningsvis kan vi vara med och slåss om topp tre-placeringarna, men vi ska vara åtminstone topp fem när säsongen är slut, säger Linus Söderling.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: