Annons:

Sök

Annons:

Anton Nilsson, 16, slutade på andra plats för dagen när finalen i Sverigecupen avgjordes i Kungsör och det räckte till silver i totalen. Foto: Privat

Lokal motocrossförare avslutade säsongen med ny silverpokal

16-årige Vimmerbykillen Anton Nilsson, tävlande för Målilla MK Motocrossklubb, tog junior-SM-silver för en vecka sedan och följde upp med silver i Sverigecupens MX2-klass i helgen.

Annons:

Motocrossföraren Anton Nilsson kan se tillbaka på en mycket fin säsong som avslutade med dubbla silverpokaler. 

För en vecka sedan fixade han fixade silver i J19-klassen på junior-SM och i helgen var det återigen dags att kliva upp på pallen. 

Han slutade totaltvåa när Sverigecupen, en förberedande tävling inför SM nästa säsong, avgjordes med en tredje och avgörande deltävling i MX2-klassen i Kungsör på söndagen. 

– Det gick riktigt bra. Jag slutade på en andraplats för dagen och en andraplats i Sverigecupens totalsammanställning, säger Anton Nilsson. 

Stark uppkörning i första heatet

Han låg tvåa i Sverigecupen inför helgens deltävling och åkte till Kungsör för att behålla andraplatsen. Han slutade fyra i första heatet och tvåa i andra heatet, vilket räckte för att kamma hem silverpokalen. 

– Jag fick en bra start i första heatet men blev trängd i andra sväng och låg tolva efter första varvet. Jag lyckades köra upp mig till fjärdeplatsen. Jag fick en bra start och slutade tvåa i andra heatet. Jag är nöjd med insatsen, framför allt med körningen i första heatet då jag körde upp mig rätt bra, säger Anton Nilsson.

Att sluta tvåa i både junior-SM och Sverigecupen är bra gjort av den 16-årige motocrossföraren. 

– Det känns bra att sluta säsongen så här bra så det känns skönt inför nästa säsong och vinterns träning. Det ger mer motivation. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: