Annons:

Sök

Annons:

Anton Nilsson och Alex Pettersson från Målilla MK tog varsin bronsmedalj efter en lyckad motocrossäsong. Foto: Privat

Framgångsrik säsong för lokala motocrossförare

Vimmerbykillarna Anton Nilsson och Alex Pettersson, tävlande för Målilla MK Motocrossklubb, har tagit brons i ungdoms-SM i olika klasser.
– Efter ett år utan motocross ville Alex börja köra i år igen och hitta tillbaka till glädjen, säger pappa Thord Pettersson.

Annons:

Den 19-årige Vimmerbykillen och motocrossåkaren Alex Pettersson tog USM-guld både 2015 och 2016 och lade efter ett struligt 2017 av med sporten som han hade hållit på med i hela livet. Under 2018 körde han ingen motocross överhuvudtaget. 

– Inför årets säsong ville han börja åka igen. Han ville åka det han ville, inte känna press från någon annan och hitta tillbaka till glädjen. Säsongen 2017 ville han lägga av redan under sommaren men det fick han inte. Han körde vidare i tre månader under tvång och det blev inte bra, säger Alex pappa Thord Pettersson. 

Vurpade i sista deltävlingen

I år har 19-åringen tävlat i klassen USM MX2 U19 och visat prov på sin skicklighet som motocrossförare genom att komma totaltrea över totalt fem deltävlingar. 

– Han har åkt ganska mycket på sparlåga då han inte har tränat så mycket denna säsong. Han har åkt 40 timmar motorcykel på hela säsongen och har mest åkt för att det är roligt. Han har gjort en bra prestation med tanke på förutsättningarna, säger Thord Pettersson. 

André Högberg från Uppsala MK vann i överlägsen stil med 197 poäng då tvåan Carl Bååv från Nyköpings MS tog 126 poäng och Alex Pettersson 118 poäng. 

– Alex var missnöjd eftersom han låg tvåa inför sista deltävlingen och vurpade bort sig i bägge heaten. Han blev nia och tia i heaten, säger Thord Pettersson.

"Ställer höga krav på sig själv"

Klubbkompisen och Vimmerbybon Anton Nilsson är 14 år och har tävlat bland killar som är 16-17 år i Race Magazine Cup 125CC U. Det har inte spelat någon större roll då han har visat upp en jämnhet i körningen och plockat många topplaceringar. 

På fyra deltävlingar har han fått ihop 109 poäng, vilket räcker till en tredjeplats bakom segraren Hampus Lindgren (167 poäng) och tvåan Ville Nordström (137 poäng).

– Han är för ung för de andra klasserna och har klivit upp på en 125 kubikshoj lite tidigare än många andra. Vi skulle det som ett träningsår genom att bara åka runt och tävla. Han kom trea i första deltävlingen och då tyckte både jag och Anton att det gick för bra. Vi hade faktiskt räknat med en 15:e plats, säger pappa Thomas Nilsson. 

Vad säger du om Antons säsong?

– Han har gjort bra resultat, legat i toppen och varit jämn. Jämnheten har tagit honom till bronsmedaljen. När vi åkte hem från sista deltävlingen i söndags så sa han att det hade gått bättre än vad han hade räknat med. Han ställer ändå höga krav på sig själv men han är nöjd, säger Thomas Nilsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: