Annons:

Sök

Annons:

Vimmerbykillen Anton Nilsson (längst till vänster), tävlande för Målilla Motorcrossklubb, tog JSM-silver efter en mycket fin avslutande tävling i Huskvarna. Foto: Privat

Anton, 16, från Vimmerby slog till med kanoninsats – fixade JSM-silver

16-årige Anton Nilsson från Vimmerby låg femma inför helgens avslutande motocrosstävling. Han gjorde en kanontävling och fixade JSM-silver i J19-klassen. 
– Det kändes väldigt bra i helgen. Kul att det ledde till ett silver i totalen, säger Anton Nilsson, tävlande för Målilla Motocrossklubb. 

Annons:

Motocrossföraren Anton Nilsson gör sin första säsong i J19-klassen på junior-SM och avslutade med en lysande deltävling i Huskvarna. Han vann deltävlingen efter seger i första heatet och en andra plats i andra heatet. Det fina resultatet gjorde att han kammade hem ett JSM-silver, två poäng mer än trean Axel Sjöberg från Skivarps MK. 

– Jag fick en bra start i första heatet där jag ledde från start och vann med 40 sekunder. Det mesta funkade, det gick fort och flöt på bra, säger Anton Nilsson och fortsätter: 

– Jag var sjua i starten i heat två och körde upp till förstaplatsen tills att det var tre varv kvar. Han, som ledde totalen, körde om mig. 

Yngre än flera konkurrenter

Han var femma i serien när han åkte till Huskvarna och var införstådd med att det kunde leda till en medalj i totalen vid en bra insats. 

– Jag vann för dagen och när det blev så bra så blev det en andra plats i totalen. Jag hade chansen att komma på pallen om jag kom tre i Huskvarna. Jag har som bäst slutat fyra i de tidigare deltävlingarna så det var kul att jag fick på pangträffen nu, säger Anton Nilsson. 

Anton Nilsson är 16 år medan många av hans konkurrenter i J19-klassen är mellan 18 och 19 år. 

– Det var första året för mig i denna klass. Jag är nöjd eftersom det var första året i en klass där allt är nytt. 

Vad har du för tankar inför nästa säsong?

– Tanken är att köra senior-SM i MX2-klassen och fortsätta i junior-SM-klassen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: