Annons:

Sök

Annons:

DUBBLA SIMHALLAR HÅLLER STÄNGT – HÄR ÄR ORSAKERNA

Det finns just nu ingen möjlighet att göra ett besök i simhallen i Hagadal då botten i Trollgölen måste åtgärdas. Foto: Ossian Mathiasson

DUBBLA SIMHALLAR HÅLLER STÄNGT – HÄR ÄR ORSAKERNA

Det finns just nu ingen möjlighet att bada i någon av de två simhallarna i Hultsfreds kommun. Både Hagadal i Hultsfred och badhuset i Virserum är stängda av olika anledningar. 

Annons:

Hagadal sim- och sporthall meddelar på sin Facebooksida att simhallen i Hultsfred är stängd i fyra dagar, från måndag till torsdag, på grund av reklamation av tidigare utfört jobb i barnlandskapet Trollgölen.

Carola Karlqvist, verksamhetsansvarig i Hagadal, berättar mer om det arbete som utförs och leder till att simhallen håller stängt i flera dagar.

– Vi har ett reklamationsärende på Trollgölen som renoverades i somras. Golvet målades om och nu har färgen släppt, vilket vi måste åtgärda. Det anlitade företaget slipper bort den gamla färgen så de ryker något vansinnigt där inne. De plastar i sin tur in hela golvet och utför målning. Det blir stark lukt i lokalen och ingen person kan vistas där inne, säger Carola Karlqvist.  

Hoppas kunna öppna på fredag

Hagadal håller hela anläggningen stängd och det är inte möjligt att ha delar av simhallen öppen. 

– Nej, det går inte att vara där inne nu. Slipdamm far och yr överallt i och med att de slipar golvet och det blir starka kemikalier när de plastar in golvet, säger Karlqvist. 

Om allt går enligt plan öppnar simhallen i Hultsfred på fredag och Trollgölen kommer vara stängd ett par dagar extra. 

– Den kommer vi inte fylla upp förrän på måndag den 20 december. Färgen måste torka ordentligt innan vi fyller på med vatten så den är avstängd över helgen. Vi öppnar stora bassängen och mellanbassängen på fredag så länge det inte tillstöter något annat. Som det ser ut just nu så går det enligt planerna. 

Cirkulationspumpen till badhuset i Virserum gick sönder i torsdags. Även denna simhallsanläggning håller stängt just nu. 

– Det har beställts en ny pump men det är lång leveranstid och jag vet inte hur lång tid det kommer att ta. Vi avvaktar och ser när den kommer hem. Vi kommer i alla fall hålla badhuset stängt denna vecka. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: