Annons:

Sök

Annons:

Nu har man möjlighet att simma Vasaloppssträckan – första vinnarna korade

Höstens simmotionstävling i Hagadal handlar om att simma Vasaloppssträckan, från Sälen till Mora till och med april. Ett hundratal är anmälda så här långt och det går fortfarande att anmäla sig. Foto: Privat

Nu har man möjlighet att simma Vasaloppssträckan – första vinnarna korade

Vill man nu inte åka Vasaloppet på skidor – då kan man istället simma hela sträckan från Sälen till Mora. I höst har Hagadal inspirerats av megakända skidloppet för att locka till motionssimning.

Annons:

Hagadal har som tradition att arrangera en simmotionstävling varje höst och vår för att locka nya och gamla motionssimmare till bassängen.

Den här gången handlar det om att simma Vasaloppssträckan, från Sälen till Mora med samma antal sträckor som skidloppet har, det vill säga åtta. Sälen-Smågan, Smågan-Mångsbodarna, Mångsbodarna-Risberg, Risberg-Evertsberg och så vidare.

– Vi började i september med sträckan Sälen-Smågan och är mot sluttampen av oktobersträckan Smågan-Mångsbodarna, berättar Carola Karlqvist. 

Till för alla 

Milen görs om till meter, så de olika sträckorna mäter allt från 900 meter till 1 500 meter.

– Det fina är att man kan välja att simma ifatt om man inte varit med från början, så det är inte på något sätt kört att anta utmaningen och det ska vara uppnåeligt för vem som, så månadens aktuella sträcka kan delas upp som man själv önskar, säger Carola Karlqvist.

Hur kom ni på den här idén?

– Vi diskuterade lite fram och tillbaka, vi vill ju att det ska vara lite roligare än att bara simma ett angivet antal meter. Det passade så bra med antalet kontroller och antalet månader vi brukar ha den här tävlingen. I fjol simmade vi mellan kommunens olika orter, nu blev det i stället Vasaloppet som inspirerade. Tanken är att man ska ha simmat de nio milen mellan Sälen och Mora som vi gjort om till 9 000 meter när april är över. 

Bonusvinst lottas ut bland de som har dubblat sträckan och simmat 18 000 meter.

Hur har intresset sett ut så här långt?

– Det är många som deltar, över hundra vet jag. En del kommer inte in för att göra sina aktiviteter förrän i oktober, de är ute så länge som möjligt. Så jag tänker att flera kommer välja att simma ifatt.

Så här långt har en deldragning gjorts, för september månad, och de vinsterna vanns av Jonas Nilsson, Birger Harrysson och Malin Åverling.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: