Annons:

Sök

Annons:

  • Pigga jubilarer firades – stor baluns i både Hultsfred och Virserum

    Lena Hasting, ordföranden i Hultsfred-Vena PRO, var jätteglad och tacksam över att så många medlemmar kom till Valhall för att fira föreningens 70 år tillsammans. Foto: Lotta Madestam

  • Pigga jubilarer firades – stor baluns i både Hultsfred och Virserum

    PRO i Virserum firade sitt jubileum på Bolagsområdet med smörgåstårta, tårta och underhållning av Sångfåglarna från Vetlanda. Foto: Privat

  • Pigga jubilarer firades – stor baluns i både Hultsfred och Virserum

    Roger Kaliff, distriktsordförande i Kalmar Län, gästade båda jubileumsfesterna. "Det är viktigt att återigen få vara tillsammans efter pandemiåren, att få komma tillbaka till gemenskap efter ensamhet och isolering", sa han. Foto: Lotta Madestam

  • Pigga jubilarer firades – stor baluns i både Hultsfred och Virserum

    Ett hundratal av Hultsfreds-Vena PRO-förenings runt 350 medlemmar var med och firade på Valhall. Foto: Lotta Madestam

  • Pigga jubilarer firades – stor baluns i både Hultsfred och Virserum

    Bild från firandet i Virserum. Foto: Privat

  • Pigga jubilarer firades – stor baluns i både Hultsfred och Virserum

    PRO i Hultsfred-Vena och Virserum firade båda sina 70-årsjubileum på torsdagen. Foto: Lotta Madestam

Pigga jubilarer firades – stor baluns i både Hultsfred och Virserum

Två pigga 70-åringar firade jubileum under torsdagen. Både PRO Virserum och PRO Hultsfred-Vena ställde till med stort kalas för att uppmärksamma föreningarna, som är två av totalt 53 pensionärsföreningar i länet.

Annons:

1952 bildades PRO-föreningar i såväl Virserum som Hultsfred-Vena. Självklart skulle det firas, för att uppmärksamma de första 70 åren.

– Det känns riktigt roligt, det är en aktiv förening. Innan pandemin erbjöd vi 200-300 aktiviteter per år till våra runt 200 medlemmar, säger Börje Karlsson, ordförande.

– Svårigheten ligger i att medelåldern är ganska hög. De som är 65 år idag ser sig inte som pensionärer, men glädjande har vi fått in lite yngre medlemmar på sistone.

Flitigt i Hultsfred också

Hultsfred-Vena med sina runt 350 medlemmar är inget undantag. Här håller man också igång verksamheten flitigt för att erbjuda medlemmarna en social samvaro. Och på torsdagen kom ett 100-tal till Valhall för att fira tillsammans. 

– Underbart! Helt fantastiskt att de här kommer för att fira 70 år tillsammans med oss, sa Lena Hasting, föreningens första kvinnliga ordförande.

Presenterade föreningarnas historik

PRO-föreningen i Hultsfred bildades nästan på dagen för 70 år sedan, den 13 september 1952. När första mötet hölls i gamla Haga på Storgatan kunde man direkt skriva in 40 medlemmar, som betalade 40 öre i kvartalet i medlemsavgift.

Det här och mycket annat kunde Georg Karlsson berätta om, som ansvarig för historiken.

I Virserum presenterades den av Elsie Maria Front.

”Viktigt få vara tillsammans”

PRO:s distriktsordförande Roger Kaliff gästade båda jubileumsfesterna och han poängterade vikten av att få vara tillsammans efter pandemiåren, att få komma tillbaka till gemenskap efter ensamhet och isolering.

Han hade två viktiga budskap han lyfte i sitt tal.

– Nu när kartan ritas om och vi får en annan regering, behöver vi statligt stöd till nya bostäder, så pensionärerna kan flytta till tillgängliga lägenheter och redan befintliga lägenheter behöver tillgänglighetsanpassas.

Han belyste också det fokus på lag och ordning och kriminalitet som varit under valet.

– Men, tillade han, det vi pensionärer i Kalmar län är oroliga över är hur sjukvården ska utvecklas, så man inte hittar på och experimenterar med organisationsförändringar. Vi har ju alla sett hur det gått med Polisen och Arbetsförmedlingen exempelvis, vid de omorganisationerna. Det är ett budskap jag vill skicka med till länets riksdagsledamöter, att vi vill inte se något experimenterande.

Hejdundrande kalas

Det blev två hejdundrande kalas, värdigt jubilarer av det här slaget. I Virserum svarade Sångfåglarna från Vetlanda för underhållningen och i Hultsfred drog rockbandet Get back, med musiker från Linköping och Åtvidaberg, av välkända låtar av bland andra Cliff Richard, Beatles och Elvis, som spelades flitigt när dagens pensionärer var unga.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: