Annons:

Sök

Annons:

Nu får barnen roligare lekplats – här är orten som står på tur

Nu står lekparken i Målilla näst på tur att göras roligare för barnen. Arbetet inleds nästa vecka. Foto: Hultsfreds kommun

Nu får barnen roligare lekplats – här är orten som står på tur

I nästa vecka inleds arbetet med att förbättra lekparken i Målilla. Elever från skolan har fått önska vad de vill ha för lekredskap.

Annons:

Det här arbetet är ett resultat av projektet ”Hultsfreds kommun Makeover”, där syftet är att försköna den fysiska miljön i kommunens olika orter. Till grund för projektet ligger också en utredning som gjorts om lekparker i kommunen.

Järnforsen, Mörlunda och Silverdalen har så här långt fått förbättrade lekparker och i både Hultsfred och Virserum har man satsat på så kallade aktivitetslekparker.

– Utöver Målilla återstår Vena, något mer i Virserum, två i Hultsfred samt en i Rosenfors, som ligger i budgeten för våren, säger Jennie Konradsson, byggledare på ÖSK.   

Målilla näst på tur

Nu är det Målillas tur. Lekparken, vid gamla Tallo som man säger, kommer att få ny lekutrustning, utifrån önskemål som kommer från eleverna på Målilla skola, grillplats, bänkar och belysning. I samband med arbetet kommer även ny växtlighet planteras i området och det blir nya fotbollsmål vid den befintliga fotbollsplanen.

Vilka av elevernas önskemål har ni valt att satsa på?

– Hängmatta, kompis- och bebisgunga, karusell, studsmatta, klätterställning, hinderbana utöver det traditionella som sandlåda och rutschkana, säger Jennie Konradsson.

Arbetet påbörjas nästa vecka och beräknas vara klart under vecka 46.

– Under arbetets gång kommer lekplatsen att vara avspärrad, upplyser Jennie Konradsson.

Kostnaden är beräknad till en miljon kronor.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: