Annons:

Sök

Annons:

Efterlängtad satsning i mål – innebär att flera lekparker avvecklas på sikt

Den nya lekparken vid gamla Tallo är i det närmaste klar. Den här satsningen innebär samtidigt att flera små lekparker på orten kommer avvecklas på sikt. Foto: Hultsfreds kommun

Efterlängtad satsning i mål – innebär att flera lekparker avvecklas på sikt

Målilla har fått en ny, större lekpark till förmån för de mindre på orten.
– Det finns en lekplatsutredning, där kommunen tittat på lekplatserna rent generellt. De flesta mindre lekplatser ska bort till förmån för en större. Det är så det kommer att se ut på de olika orterna, säger Jennie Konradsson, byggledare på ÖSK.

Annons:

Lekparken vid gamla Tallo är i princip klar, med ny, spännande lekutrustning som elever på Målilla skola varit med och bestämt.

– Här finns exempelvis gungor, lekställningar, hinderbana och hängmatta gjord för både barn och vuxna. Tillgänglighetsanpassat till viss del för att man ska kunna leka alla tillsammans, säger Jennie Konradsson.

Utöver det har lekparken fått en grillplats, ny plantering och både den och den intilliggande pulkabacken har försetts med belysning. Det här arbetet är ett resultat av projektet ”Hultsfreds kommun Makeover”, där syftet är att försköna den fysiska miljön i kommunens olika orter.

Budgeten ligger på en miljon kronor och det håller man sig inom.

Har allt gått som planerat?

– Ja, den är i det närmaste klar. Det som återstår är lite justeringar vid gångarna och en vändplan, där vi hittills gjort förarbetet ska asfalteras, så den biten färdigställs till våren. Nu väntar vi bara på någon lekutrustning som var restad. Men jag såg att det har kommit ett leveransbesked, så snart kan också den sättas på plats.

Behöver sätta sig

Än får man dock vänta en tid med att använda lekplatsen då ÖSK valt att ha den avstängd för att allt ska sätta sig i mark och jord.

I samband med den här satsningen avvecklas andra, mindre lekplatser på orten till förmån för en större.

– Kommunen har gjort en lekplatsutredning och det är utifrån den det finns önskemål om att slå ihop de mindre lekplatserna och satsa de budgeterade pengarna på en större, förklarar Jennie Konradsson.

Så lekplatser i Målilla kommer avvecklas nu då?

– Det görs inte på en gång, men vi tittar på det och utifrån skick avvecklas de mindre som ska bort till förmån för en större. Det är så det kommer att se ut på de olika orterna.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: