Annons:

Sök

Annons:

Många nya politiker när KD nominerar till kommunala nämnder

Folke Pleijert tar plats som ny ordinarie ledamot för Kristdemokraterna i kommunstyrelsen. Foto: Arkivbild

Många nya politiker när KD nominerar till kommunala nämnder

Kristdemokraterna i Hultsfreds kommun har nomineringen klar inför de val som ska genomföras för att utse ledamöter och ersättare i de kommunala nämnder och styrelser som väljs av fullmäktige i december. 

Annons:

Anders Andersson, ordförande i både Kristdemokraternas styrelse och kommunfullmäktige, är positiv till den starka förnyelse som finns i KD-nomineringen.

”Självklart tar vi tillvara erfarenhet från de som under lång tid funnits i kommunpolitiken. Men i varje nämnd finns en eller flera nya ledamöter/ersättare, vilket är en bekräftelse på den valframgång som KD hade i kommunvalet när partiet gick från fyra till sex mandat”, säger Anders Andersson i ett pressmeddelande. 

Det har även skett en rejäl föryngring i partiets laguppställning. 

”Partiet nominerar 20-åringar, flera av de nominerade är i 30–40-årsåldern och det utan att man har plockat bort alla 60+ kandidater. Vi hade ännu fler kandidater vid vår interna nominering, men utifrån det förhandlingsresultat som KD fått i samverkan med övriga partier i majoriteten, så blev detta vårt förslag och jag ser fram mot en mandatperiod där många nya får chans att vara med i kommunpolitiken”, säger Anders Andersson. 

Många nya politiker

KD har två nya företrädare i kommunstyrelsen. Folke Pleijert tar plats som ny ordinarie ledamot och Heidi Loord blir ny ersättare. Åke Nilsson fortsätter som vice ordförande med Monica Bergh som ersättare.

KD har två nya kandidater i socialnämnden. Johanna Sandin tar plats som ordinarie ledamot i socialnämnden med Hampus Haag som ny ersättare och där Gun-Britt Axelsson blir omvald som ersättare.

I barn- och utbildningsnämnden blir det också två nya företrädare från KD. Niclas Mobelius går in som ny ordinarie ledamot och som ny ersättare nomineras 22-årige Jonathan Sahlström, som lyckades väldigt väl med personkryssen i kommunvalet. Annica Eek har tidigare ingått i BUN och föreslås nu som ersättare. 

Lennart Davidsson föreslås för omval som ordförande i miljö- och byggnadsnämnden och får en ny ersättare i Sofi Freudenthal. 

Åke Nilsson är på nytt nominerad som ordförande i styrelsen för Hultsfreds Bostäder och som ny ersättare i denna styrelse föreslås Andreas Axelsson. 

I ÖSK och trafiknämnden nomineras enbart nya namn då Folke Pleijert föreslås bli ny ordinarie ledamot med Anders Andersson som ersättare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: