Annons:

Sök

Annons:

Säger sig fått andra varor än de köpta – företaget hävdar kvinnan ljuger

Bilden är en genrebild. Foto: Bildbyrån

Säger sig fått andra varor än de köpta – företaget hävdar kvinnan ljuger

En kvinna från Västervik trodde sig köpa ett par solglasögon av märker Ray-Ban och två glasskålar av ett företag i Hultsfreds kommun.
Kvinnan hävdar att hon inte fick hem de varor som annonserats ut. Företaget å sin sida ska, enligt kvinnan, ha sagt att hon ljuger och att hon bytt ut glasögonen.

Annons:

Tvisten mellan parterna har resulterat i att kvinnan anmält företaget till ARN, Allmänna Reklamationsnämnden, enligt Nyhetsbyrån Siren.

Kvinnan säger sig ha kontaktat företaget direkt sedan hon köpt solglasögonen och två glasskålar på en auktion via nätet och vid hemkomsten upptäckt att det inte var samma varor som annonserats ut, skriver hon i anmälan.

Sagt nej till kravet

Kvinnan betalade 436 kronor för varorna och har nu krävt att få pengarna tillbaka, ett krav som Hultsfredsföretaget ska ha sagt nej till, enligt anmälan.

”De behöll glasögonen efter att ha kollat dem, glasskålarna har jag kvar”, skriver kvinnan som menar att företaget ska ha reagerat med att påstå att hon ljuger och att hon bytt ut glasögonen. Skålarna hävdar de är uranglas.

Pröva ärendet

Myndigheten kommer nu att pröva konsumenttvisten utifrån de uppgifter som framgår av anmälan. Om den är korrekt gjord så kommer ARN att lämna en rekommendation på hur tvisten ska lösas. En majoritet av alla berörda företag följer ARN:s rekommendationer, skriver Nyhetsbyrån Siren.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: