Annons:

Sök

Annons:

Krävde företag på 120 000 kronor i ersättning för vattenskada – får inte en krona

Ett par från Hultsfreds kommun har krävt ett företag på 120 000 kronor i ersättning för en vattenskada men ARN avslår deras krav. Foto: Pressbild

Krävde företag på 120 000 kronor i ersättning för vattenskada – får inte en krona

Ett par i Hultsfreds kommun har krävt ett företag i en grannkommun på drygt 120 000 kronor i ersättning efter att ha drabbats av vattenskada. Allmänna reklamationsnämnden (ARN) avslår konsumenternas krav och kan inte se att företaget brustit i konsumenträttsligt hänseende. 

Annons:

Paret från Hultsfreds kommun beställde installation av ett vattenfilter från ett företag i en grannkommun i oktober 2017 och upptäckte en dag senare att stora delar av klinkergolvet i uterummet var vattenfyllt.

Några månader senare gjordes nästa upptäckt: vatten på golvet och väggarna i bastun, som ligger i anslutning till utrymmet där filtret installerades.  

Paret fick i mars 2018 veta att filtret backspolade 200 liter vatten två gånger per vecka i avloppsledningen till bastun och hävdar att installationen inte är fackmässigt utförd eftersom företaget inte utredde orsaken till översvämningen och inte gjorde en tillräcklig kontroll av att det inte fanns något stopp till alla golvbrunnar. 

De har krävt att företagets försäkring ska ersätta den omfattande vattenskadan, totalt 120 948 kronor.

ARN ger företaget rätt

Det berörda företaget motsätter sig kravet och anser att vattenskadan inte har orsakats av slarv, åsidosättande av företagets ansvar för installationen eller brist på information om produkten. Företaget menar att det beror på parets dåliga spillvattenanläggning och påpekar också att paret försäkringsbolag inte gjort gällande att företaget bär något ansvar för den uppkomna skadan. 

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) avslår kommuninvånarnas krav och ger företaget rätt. Paret har, enligt ARN, inte visat att den vattenskada som upptäcktes berodde på någon åtgärd eller underlåtenhet från företaget, att tjänsten inte utförts fackmässigt. 

”Tvärtom talar det material som redovisats för att avloppssystemet inte varit dimensionerat och i sådant skick som företaget haft rätt att förutsätta. Deras krav på skadestånd ska vid denna bedömning avslås”, anger ARN som motivering till sitt beslut. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: