Annons:

Sök

Annons:

Hultsfredsbo vinner tvist mot bilfirma – ersätts med femsiffrigt belopp

En man från Hultsfred har vunnit en bilaffärstvist mot ett bilföretag. Nu rekommenderar ARN bilfirman att gå kunden till mötes. Foto: Pixabay

Hultsfredsbo vinner tvist mot bilfirma – ersätts med femsiffrigt belopp

En man från Hultsfred levererades en bil med slitna sommardäck och vinterdäck med fel storlek. Han har i efterhand vunnit mot bilföretaget efter att Allmänna reklamationsnämnden, ARN, granskat tvisten.

Annons:

Mannen anger att han köpte en bil för knappt 65 000 kronor på Blocket.se av det berörda företaget. Parterna kom då överens om att företaget skulle leverera bilen och att det skulle ingå bra sommar- och vinterdäck i affären. 

Han fick bilen levererad i augusti förra året och upptäckte tre månader senare att det var fel tumstorlek på vinterdäcken som därför inte gick att använda och att sommardäcken var så pass slitna att två av dem var olagliga att köra med. Bromsbeläggen var också slitna och i behov av ett byte.  

Vinner tvisten mot bilföretaget

Kommuninvånaren erbjöds att hämta däck hos bilföretaget som ligger en bra bit härifrån, men då var det redan för sent med tanke att han hade fått inhandla vinterdäck efter upptäckten. 

Han har i sin tur anmält bilföretaget till Allmänna reklamationsnämnden, ARN, och begärt ersättning med strax över 14 200 kronor för inköp av vinter- och sommardäck och bromebelägg. Företaget har medgett att både sommar- och vinterdäcken avvikit från det skick som bilköparen hade att räkna med vid köpet. Det står också klart att företaget erbjöd honom att hämta nya däck hos företaget men ARN, som har granskat köparens anmälan, anser att det hade orsakat honom kostnader och väsentliga olägenheter. Företaget erbjöd sig inte heller att ersätta honom för de kostnader och olägenheter som var kopplade till erbjudandet.

ARN hävdar att köparen från Hultsfred har rätt att få ersättning för nya däck, men han har inte visat att bromsbeläggen var så slitna att de var tvungna att bytas ut. ARN rekommenderar företaget att betala drygt 13 000 kronor som kompensation för mannens utlägg för däcken.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: