Annons:

Sök

Annons:

YTTERLIGARE EN BYGGNAD I VIRSERUM SKA RIVAS

Kommunstyrelsen har beslutat att godkänna rivningen av Väduren 5 på Bastugatan i Virserum. Foto: Ossian Mathiasson

YTTERLIGARE EN BYGGNAD I VIRSERUM SKA RIVAS

Hyreslägenheterna på Bastugatan i Virserum (Väduren 4) ska rivas. Nu har kommunstyrelsen godkänt rivningen av den intilliggande byggnaden, Väduren 5, i Virserum. 

Annons:

Kommunstyrelsens beslut om rivning av hyreshuset, Väduren 4, på Bastugatan i Virserum står kvar. 

– Alla hinder vad gäller Väduren 4 är undanröjda. Det blev prövning om vårt beslut var lagligt, vilket det var eftersom ärendet inte togs upp i Kammarrätten. MSB har inga krav på att det ska finnas ett skyddsrum på Bastugatan och Migrationsverket köper inte in fastigheter, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Vad gäller byggnaden på Väduren 5 har Hultsfreds Bostäder undersökt olika möjligheter till ombyggnation/renovering i egen eller annans regi. Undersökningen har visat att det blir väldigt kostsamt att renovera och att hyran skulle bli väldigt hög. 

– Det är en fastighet som består av en garagelänga och ovanpå det har det varit ett vårdboende som har stått tomt i många år. Det har funnits tankar på om Hultsfreds Bostäder kunde bygga om det till lägenheter. De har undersökt det hela och finner att man kan göra det, men det skulle bli rätt höga hyror. Frågan är om någon är intresserad av att betala de hyrorna, säger Lars Rosander och fortsätter: 

– På ett sätt är det ett bra läge med närhet till samhällsservice plus att det är ganska naturskönt. Det kanske inte är där de högsta hyrorna i Virserum drar till sig hyresgäster utan då vill man oftast ha sjöutsikt eller liknande. 

Hur ser tidsplanen ut för att riva Väduren 4 och 5 i Virserum?

– Det lär bli en upphandling under vintern och våren. Sedan får man ta ställning till om det är en relevant kostnad och därefter beställa rivningen. Det lär antagligen ske under året. 

Det finns mycket tomma lägenheter på orten och bostadsbolagets strategi är att succesivt rusta upp lägenheter i andra bostadsområden. Ett flertal lägenheter på Torggatan i Virserum har nyligen renoverats. Dialogen mellan bostadsbolaget och kommunledningen ska fortsätta angående möjligheten till nybyggnation på orten. 

– Det finns också ett uppdrag att fortsätta dialogen med att se över möjligheterna att bygga nytt i Virserum, gärna i sjöläge, och även renovera andra lägenheter i det befintliga beståndet. Då handlar det om köksutrustning, bad och tapetsering för att få det mer attraktivt. Det finns fortfarande många tomma lägenheter i samhället.  

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) tycker att det är viktigt att det händer något i Virserum. 

– Nu ska det rivas två fastigheter i Virserum och det är helt befogat. Då är det också viktigt för utvecklingen på orten att det måste byggas eller skapas attraktiva lägenheter. Man kan inte bara säga att vi har 40 tomma lägenheter utan det måste också vara lägenheter som tilltalar folk att bo i. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: