Annons:

Sök
Hon får stipendium för sitt arbete i växande förening

På Valborgsmässoafton delar Virserums Lions Club ut sitt ungdomsledarstipendium som går till Johanna Sturesson, skriv i Hjortens Alpina. Foto: Bildbyrån/Ossian Mathiasson

Hon får stipendium för sitt arbete i växande förening

Årets ungdomsledarstipendiat i Virserum heter Johanna Sturesson.
– Johanna jobbar aktivt i det tysta med administration och har också en stor del i rekryteringen av nya aktiva, säger Yvonne Hansen sekreterare i Virserums Lions Club, som står bakom utmärkelsen.

Annons:

Priset delas ut i samband med att Valborg firas in på Strömsholmen i Virserum.

I år blir det en eldsjäl inom Hjortens Alpina som får ungdomsledarstipendiet, nämligen Johanna Sturesson, som uppmuntras med 4 000 kronor, diplom och blommor.

Antalet aktiva växer

I motiveringen lyfter Lions fram att hon inte bara värvat ungdomar till aktiv verksamhet och glädje utan också jobbat för att behålla dem i klubben. Utöver det jobbar Johanna Sturesson aktivt i det tysta med administration.

– För några år sedan var det 30 aktiva ungdomar i klubben och 2022 var det 80 stycken. Det gör Hjortens Alpina till Smålands största aktiva alpina skidförening, säger Yvonne Hansen.

Traditionell stil 

Det är en mångårig tradition att Lions delar ut ett ungdomsledarstipendium på Valborgsmässoafton. Även själva firandet går i traditionell stil med musik, chokladlotteri, korvförsäljning och musik av Rosenfors Musikkår.

Vårtalar gör Christina Zaar, journalist från orten, och ortens egna brandmän vaktar som vanligt Valborgsbrasan.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: