Annons:

Sök

Annons:

Lokala klubben anordnar distriktsmästerskap i storslalom

Hjortens Alpina gör sig redo för lördagens DM-tävlingar i storslalom nedanför Dackestupet. Foto: Ossian Mathiasson

Lokala klubben anordnar distriktsmästerskap i storslalom

Fjolårets DM-tävlingar i Dackestupet ställdes in på grund av coronapandemin. I år ska ingenting stoppa ungdomarnas framfart i backen. 
– Jättekul för våra barn och ungdomar, säger Johanna Sturesson i arrangörsföreningen Hjortens Alpina. 

Annons:

Hjortens Alpina i Virserum står för värdskapet för lördagens distriktsmästerskap i storslalom för utförsåkare i alla åldrar och tävlingen kombineras dessutom med en klubbtävling. 

– Det känns jättebra även om vi hade otur med mildvädret som var i helgen. Vi har under de senaste dagarna fått arbeta med att få ordning på backen och spruta mer snö. Vi har våra eldsjälar med Niklas Pettersson, Erik Karlsson, Gösta Erlandsson och Joakim Gustafsson med flera. Hade vi inte haft dem så hade vi inte haft någon backe. Det är också tack vare alla pistmaskinsförare som gör ordning backen med att schakta ut all snö, säger Johanna Sturesson.

"Kul för våra barn och ungdomar"

Ett 90-tal utförsåkare är anmälda till tävlingen som har första start klockan 10.00. Knappt hälften,  kommer från arrangörsföreningen Hjortens Alpina. 

– Det brukar ligga runt 100 deltagare och det blir något färre deltagare med tanke på corona. Det är många som är smittade nu, säger Sturesson och fortsätter: 

– Det är jättekul att kunna genomföra DM i år eftersom vi inte hade möjlighet att göra det i fjol. Det är kul för våra barn och ungdomar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: