Annons:

Sök

Annons:

Klubb på frammarsch anordnar tävling två helger i rad

Hjortens Alpina har många barn och ungdomar i träning och anordnar tävling i Dackestupet två helger i rad. Foto: Privat

Klubb på frammarsch anordnar tävling två helger i rad

Hjortens Alpina anordnar en storslalomtävling i Dackestupet i morgon och en slalomtävling nästa helg. 
– Det är ungefär 100 barn och ungdomar anmälda till i morgon och 40 av dem kommer från hemmaklubben Hjortens Alpina, säger Johanna Sturesson. 

Annons:

Virserumsklubben Hjortens Alpina har ett 60-tal ungdomar i träning och tävling och det gör Johanna Sturesson glad och stolt.

– Vi är just nu den största klubben i Småland vad gäller antalet barn och ungdomar. Vi har ungdomar från Vimmerby, Hultsfred, Oskarshamn, Åseda, Växjö och Vetlanda som tränar med oss. Vi har fått några ungdomar från Växjö till vår klubb. De hade inga anläggningar runt omkring sig så det är kul att de kommer till Virserum, säger Johanna Sturesson. 

Det är i stort sett fullt med barn och ungdomar i alla träningsgrupper. 

– Det kommer folk hela tiden och vi ser hur betydelsefullt det är med media och inlägg på sociala medier. Vi är ute på klubbläger och tävlingar och folk ser att vi gör olika saker med barn och ungdomar. Jag tror också att det lockar barn och ungdomar, säger Johanna Sturesson. 

Tävling två helger i rad

I morgon, lördag, anordnar Hjortens Alpina en storslalomtävling på hemmaplan. 100 barn och ungdomar är anmälda och 40 av dem tillhör Hjortens Alpina. 

– Deltagarna kommer från många olika klubbar i Småland och Östergötland. Vi siktar på 100 deltagare men det kan trilla in efteranmälningar, säger Johanna Sturesson. 

Vad har du för förväntningar inför morgondagens tävling?

– Jag har stora förväntningar. Jag tycker att det är kul att det är så många åkare från vår klubb. Vi hoppas på fint och kallt väder och det vore perfekt med en stor sol och några minusgrader. 

Hjortens Alpina har även tackat ja till erbjudandet om att anordna en slalomtävling nästa helg. 

– Det är en annan klubb som inte har tillräckligt mycket snö så frågan hamnade hos oss. Vi kommer därmed ha tävlingar två helger i rad och det ser vi fram emot. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: