Annons:

Sök

Annons:

  • Elever hjälpte naturen på traven – med sikte på viktig resa till Polen

    Eleverna i årskurs sju på Prolympiaskolan arbetade i Högarps naturreservat. Intjänade pengar ska användas till att besöka samarbetsskolan i Rumia inom projektet ”Freedom". Foto: Privat

  • Elever hjälpte naturen på traven – med sikte på viktig resa till Polen

    Markägare Carl Samuelsson fick hjälp med att räfsa löv, kratta grusgången och plocka upp fjolårets ris. Foto: Privat

  • Elever hjälpte naturen på traven – med sikte på viktig resa till Polen

    Eleverna hjälpte naturen på traven genom fagning. Foto: Privat

Elever hjälpte naturen på traven – med sikte på viktig resa till Polen

Prolympias sjundeklassare har varit i Högarp för att hjälpa naturen på traven genom fagning. Intjänade pengar går till elevernas toleransresa till Polen.
– Genom projektet uttrycker de svenska och polska eleverna gemensamt sitt budskap om fred och frihet, säger kurator Karin Månsson.

Annons:

Högarp är ett av Smålands tre kulturreservat och sedan många år tillbaka har Prolympiaskolan ett samarbete med markägare Carl Samuelsson, som fick hjälp med att räfsa löv, kratta grusgången och plocka upp fjolårets ris.

– Denna dag gav eleverna möjlighet att umgås tillsammans och göra något gruppstärkande utanför klassrummet vilket har varit uppskattat. Eleverna var glada och arbetsvilliga, säger kurator Karin Månsson, som också deltog under elevernas fagning.

 Eleverna ska använda de intjänade pengarna för att besöka samarbetsskolan i Rumia inom projektet ”Freedom in the spirit of Peace and equality”. 

De båda skolorna har haft ett nära samarbete sedan 2011 i samband med att eleverna läser om andra världskriget i år åtta.

Allas lika värde

Projektet "Freedom" har tidigare tilldelats såväl Palmestipendiet som Emerichfondens hedersomnämnande för skolans framgångsrika arbete mot rasism.

– Syftet med samarbetet är att förbygga all form av kränkande behandling där vi belyser ”allas lika värde”. Genom projektet uttrycker de svenska och polska eleverna gemensamt sitt budskap om fred och frihet där ungdomar med skilda religiösa bakgrunder möts i interkulturella dialoger om solidaritet, allas lika värde, medmänsklighet och tolerans, berättar Karin Månsson och fortsätter:

– Projektet är en viktig del i vårt värdegrundsarbete när det gäller att främja allas lika värde och internationell förståelse. Det är inte bara själva resan som är viktig utan också vägen dit.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: