Annons:

Sök

Annons:

 • Studier avslutades med resa –

  Theodor Loord fick ett spännande möte med en man som blåste säckpipa. Foto: Privat

 • Studier avslutades med resa –

  Fördjupningskursen avslutades med att 19 elever och tre lärare reste till Glasgow, Skottland då skolan inlett ett partnerskap med Glasgow Academy inom temat hälsa och välmående. Foto: Privat

 • Studier avslutades med resa –

  Andra dagen spenderades utomhus i Mugdock Country Park där eleverna fick utföra samarbetsövningar, orientera tillsammans för att leta bokstäver som skulle bilda ord och Virserumseleverna lärde eleverna på Glasgow Academy hur man spelar brännboll, vilket var mycket uppskattat. Foto: Privat

 • Studier avslutades med resa –

  Sista dagen i Glasgow framförde eleverna sina presentationer om hälsa och välmående för varandra. Foto: Privat

Studier avslutades med resa – "Dialekten inte så lätt att förstå"

Elever som läst extra engelska som elevens val på Prolympia avslutade kursen med en resa till Glasgow i Skottland – och det var ett gäng nöjda elever och lärare som kom hem.
Jag har lärt mig nya ord på engelska och anpassat mig till den skotska dialekten som inte var så lätt att förstå inledningsvis, säger Moa Svensson.

Annons:

Sedan Prolympia startade i Virserum 2010 har eleverna haft möjlighet att läsa extra engelska med syftet att nå språkintresserade ungdomar men även att öka motivationen i ämnet engelska hos de elever som kan tänkas behöva extra språkträning i ämnet.

Kursen avslutas med en resa till ett engelsktalande land och i år reste 19 elever och tre lärare till Glasgow, Skottland då skolan inlett ett partnerskap med Glasgow Academy inom temat hälsa och välmående.

– Detta samarbete involverar även andra lärare och klasser på skolan på mellanstadiet och fritidshemmet där lärare och representanter ur skolans elevhälsoteam under höstterminen varit i Skottland för att startat upp projektet, berättar rektor Tina Bågenhammar.

Jämfört skillnader och likheter

Utöver att utforska den historiska staden Edinburgh har eleverna fått delta under olika lektioner hos partnerskolan. 

­– Det har varit mycket intressant att besöka Glasgow Academy och se hur en privat skola i Skottland kan se ut, att jämföra skillnader och likheter med vår skola och det svenska skolsystemet, säger Sophia Karlsson som även gillade att vandra runt i Edinburgh, som hon tyckte var mycket fin och inte lik någon annan stad hon besökt tidigare.

Bott hos värdfamiljer

Alla har bott hos värdfamiljer och det tyckte Moa Svensson var en av de bästa sakerna med resan.

­– Jag har varit lite nervös för detta inför resan, men det gick över förväntan och var mycket roligare än jag trott. Jag har lärt mig otroligt mycket mer engelska när jag har pratat det hela tiden under dessa dagar och anpassat mig till den skotska dialekten, som inte var så lätt att förstå inledningsvis.

Utökat ordförråd

Ines Carlsson är också jättenöjd med resan.

– Jag gillade verkligen dagen i den vackra staden Edinburgh eftersom det fanns så mycket att titta på som var intressant och lärorikt under vår guidade tur.

Hon kom hem till skolan med ett utökat ordförråd då hon säger sig ha lärt sig många nya ord och meningar på engelska. 

– Genom att prata engelska i den utsträckning som vi gjorde under resan så lärde man sig även att använda strategier för att ta sig runt svåra ord, säger hon.

Utöver att eleverna samlat ihop pengar till resan har den också finansierats med hjälp av bidrag från Stiftelsen Syskonen Lindhe.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: