Annons:

Sök

Annons:

  • Nu ska huset rivas – kan ge plats åt annat

    Beslutat: Bostadshuset I Herrstorpet ska rivas. Foto: Lotta Madestam

  • Nu ska huset rivas – kan ge plats åt annat

    Även ladugården ska rivas. En tanke var att använda den under byggtiden, men skicket är så dåligt att folk inte vågade gå in där.

Nu ska huset rivas – kan ge plats åt annat

Det gamla bostadshuset på Herrstorpet i Hultsfred ska rivas. Det skulle kunna bli aktuellt att bygga kanske en förskola eller butik på platsen, beroende på hur området utvecklas på sikt.

Annons:

I november togs ett beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott att riva bostadshuset och en intilliggande ladugård på fastigheten Herrstorpet. Något ändamål för gårdens byggnader har inte påvisats av kommunens verksamheter.

Däremot har tegelbruksbyggnaden bevarats och kvar blir också en mindre lada, som inte heller berörs av rivningen.

– I detaljplanen är det tänkt att man kan ta sig an någon verksamhet. Blir det mycket småbarn här kanske någon tänker sig att det går att komma vidare med en förskola eller kanske en butik. Beroende på hur det här utvecklar sig på sikt så finns det plats för det i detaljplanen på den gamla gårdsbyggnadens yta, säger projektledare Tomas Lexinger.

 Kostar mer än att bygga nytt

Inledningsvis var tanken att bevara huset i och med att kommunen inte visste vad man skulle göra med det och även att bevara ladugården, som man tänkte kunde användas under byggtiden, men den var i så dåligt skick att man inte vågade gå in i den.

Så tanken att rusta upp byggnaderna har helt lagts åt sidan.

– Det kostar mer att få ett sådant bostadshus upp till en standard man vill ha idag med energi och annat än att bygga nytt, säger Tomas Lexinger.

Så här långt finns ingen tidsplan för när rivningen ska påbörjas.

– När det blir vet vi inte, det ska upphandlas och så vidare. Det är inte bråttom så, det står inte i vägen där det står, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

AB Hultsfreds Bostäder har fått i uppdrag att upphandla och utföra rivning av de två byggnaderna, som stått oanvända sedan köpet genomfördes 2012.

Kostnaden för rivning uppskattas till 490 000 kronor, som ska belasta fastighetsförvaltningens driftsbudget.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: