Annons:

Sök

Annons:

  • Här är vinnande blomtema – därför blir det fler urnor i år

    Malin Lockström vid en blomurna i centrum. "Blommorna ska symbolisera den stolthet vi känner för vår kommun. Det ska vara färgglatt och prunkande”, löd det vinnande bidraget. Foto: Lotta Madestam

  • Här är vinnande blomtema – därför blir det fler urnor i år

    Urnorna började placeras ut under onsdagen, målet är att alla ska vara ute till studenten.

  • Här är vinnande blomtema – därför blir det fler urnor i år

    Så här såg det ut i fjol när temat var "blomsteräng".

Här är vinnande blomtema – därför blir det fler urnor i år

Färgglatt och prunkande – det är temat på årets blomurnor som placeras ut runt om i kommunen med start i dag.
– I år placerar vi ut fler urnor. Tanken är att de ska få ett annat, särskilt tema, säger Malin Lockström, lagbas på ÖSK.

Annons:

Bidraget som vann har döpts till "Stolthet", då förslaget var att ”blommorna ska symbolisera den stolthet vi känner för vår kommun. Det ska vara färgglatt och prunkande”, löd beskrivningen.

– Sju skickade in förslag och så valde vi ut tre teman som invånarna fick rösta på. Så i år tog vi det ett steg längre, berättar Mikael Nilsson, driftschef gata-park som fick räkna ihop 338 röster, varav 178 var på det vinnande bidraget, så ett klart majoritetsbeslut med andra ord.

Mycket dahlior

Det vinnande bidraget kom från en i Virserum som ville att det ska vara färgglatt och prunkande i urnorna. Och nog har det tillgodosetts, minst sagt.

– I år har vi ganska mycket dahlior, vi ska prova massa olika sorter så får vi se hur det blir. De ser ut att trivas. De blandas i huvudsak med petunior och penningblad, säger Malin Lockström.

Dahliorna är tänkta att övervintra till nästa år.

– De är inköpta för att kunna användas igen nästa år, säger Malin som tror att det faller på hennes lott att försöka övervintra dem.

Förra årets tema väckte starka reaktioner, folk hade svårt att ta till sig tanken att göra det mer hållbart och gynnsamt för bin och andra insekter.

Det är en väldig kontrast mot förra året, hur vill du kommentera det?

– Det är olika teman och förra året var temat blomsteräng, så det är olika. Mer än så kan jag inte kommentera.

Hur tror du reaktionerna blir i år?

– Jag tror de blir jättepositiva, säger Malin Lockström när hon och kollegan Hans Karlsson är i färd med att ställa ut urnor längs Västra Långgatan i Hultsfred.

Mikael Nilsson är också nöjd.

– Jag tycker det ser bra ut. Temat är en del, en annan hur personalen lyckas sätta ihop det och det är ett helhetstänk genom att en del blommor ska återanvändas. 

Därför blir det fler urnor i år

Blommorna började ställas ut runt om på kommunens alla orter på onsdagen, ett 50-tal i norra delen, plus att en del som redan är ute dekoreras på plats, och i södra delen blir det ett 30-tal.

– Vårt mål är att få ut alla till studenten, det är planen, säger Malin Lockström som också kan berätta att det blir fler urnor i år.

– Vi har tolv urnor extra för O-Ringen som placeras i huvudsak i Rosenfors, men också på andra orter där mycket folk passerar. De får temat orientering.

I budgeten finns 350 000 kronor, då ingår allt ifrån inköp av blommor och plantering till vattning och borttagning.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: