Annons:

Sök

Annons:

3 av 4 får bättre betyg än resultatet på nationella

Betygens relation till de nationella proven är ett omdebatterat ämne i skolvärlden. På Albäcksskolan i Hultsfred fick hela 76,5 procent av eleverna högre betyg i matematik än de presterade på nationella provet.

Annons:

Debatten om glädjebetyg i den svenska skolan lär få ny fart efter Skolverkets rapport om relationen mellan betyg och resultatet på det nationella provet i dag.

För årskurs nio är det allra störst skillnad i matematiken. Där fick 39 procent av landets elever 2016/2017 högre betyg än deras prestation på det nationella provet. Bara 1,4 procent fick ett lägre betyg och 59,5 fick samma.

Det är en klart större andel som får högre betyg än provresultaten på kommunala skolor jämfört med på privata.

 Tre av fyra fick högre betyg

På Albäcksskolan i Hultsfred fick hela 76,5 procent bättre betyg i matte än på nationella provet. På Prolympia i Virserum var andelen 33,3.

Nästan tvärtom ser det ut i svenska. Där fick 61,1 procent av eleverna på Prolympia högre betyg, på Albäcksskolan var det 29,7. I engelska fick nästan hälften (47,7) på Prolympia högre betyg och på Albäck var fjärde elev (27,7).

Rikssiffran när det gäller svenska ligger på 29,8 procent, i engelska är det 13,3.

När det gäller årskurs sex sticker Venhagsskolan och Lindblomsskolan 1 ut. På Lindblom hade 65,7 procent av eleverna högre betyg i matte än på provet. På Venhagsskolan var det 47,6.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: