Annons:

Sök

Annons:

Nu ska de hitta Theorins ersättare – arbetet inlett

Per Theorin har varit barn- och utbildningschef i Hultsfreds kommun sedan 2014. I början av veckan sade han upp sig och kommunen har påbörjat sökandet efter hans efterträdare. Foto: Ossian Mathiasson

Nu ska de hitta Theorins ersättare – arbetet inlett

Per Theorin, barn- och utbildningschef på Hultsfreds kommun, har valt att säga upp sig för nya äventyr. En rekryteringsprocess är redan påbörjad.
– Vi hoppas att vi har ett namn på gång före jul, säger Pär Edgren, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Annons:

Skolchefen i Hultsfreds kommun, Per Theorin, har sagt upp sig för annan tjänst och lämnar Hultsfreds kommun. 

Kommunen har inlett en rekryteringsprocess för att finna hans efterträdare.

– Ja, det stämmer. Vi har börjat titta lite grann på det men ingenting är klart. Vi får se hur vi går vidare, jag har varit i kontakt med kommunstyrelsen och kommunchefen Lars Rönnlund som börjat titta på det här, säger Pär Edgren, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Vad söker ni för typ av chef?

– Det får vi se. Visst, vi ska absolut ha en chef men vi kommer samtidigt organisera om på grund av att vi har en ökande andel elever i skolan. Det har gått i vågor genom åren, vissa gånger har vi minskat och nu har det svängt igen och då måste vi se över det. I samband med att vi rekryterar en ny chef så kommer vi nog omorganisera för hur vi ska leda barn och barnomsorg på bästa sätt, säger han.

Blev du överraskad över hans avskedsansökan?

– Både ja och nej. Jag var lite förvarnad men visst blev jag överraskad. När jag fick reda på förklaringen så blev jag inte så överraskad längre.

"Duktig på skolfrågor"

Theorin har bott i Hultsfred sedan 1996 och jobbat som både rektor och lärare på flera skolor. Uppdraget som barn- och utbildningschef fick han i september 2014.

Han kommer lämna sitt uppdrag på Hultsfreds kommun någon gång i månadsskiftet januari-februari. Han tar med sig hela familjen ner till Karlshamn för att jobba som verksamhetschef för gymnasiet och vuxenutbildningen.

– Han har gjort en jättebra insats. Han har dock inte fått jobba med frågorna som han är bäst på. Vi har hamnat med massa fastighetsfrågor som har tagit tid. Han är duktig på skolfrågor och att utveckla pedagogiken.

När hoppas ni kunna presentera en ny chef?

– Vi hoppas att vi har ett namn på gång före jul men det är inte säkert. Mycket hänger på hur det går med rekryteringen, vi får se om vi rekryterar internt eller externt. Blir det en extern lösning så tar det längre tid.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: