Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: Berguven har utsetts till årets arbetsplats

Kjell Karlsson, Susanne Sandin, Axel Andersson, Pamela Karlsson, Sanne Nytorpet, Mia Tell och Mikael Pihl från Berguven har utsetts till årets arbetsplast inom socialförvaltningen i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: Berguven har utsetts till årets arbetsplats

Årets arbetsplats inom socialförvaltningen i Hultsfreds kommun 2018 är Berguven som tar hand om personer med funktionsnedsättningen autism.
– Det är ett lyft att bli uppmärksammad för arbetet som man gör, säger enhetschefen Susanne Sandin.

Annons:

I många år har socialförvaltningen i Hultsfreds kommun delat ut utmärkelsen ”Årets arbetsplats”. 

I år är det gruppbostaden Berguven i Hultsfred, där det bor fem personer med funktionsnedsättningen autism, som har tilldelats den fina utmärkelsen. Det var socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson, socialchefen Ann-Gret Sillén och Kommunals Jeanette Persson som kom till gruppboendet med diplom och blommor. 

Enhetschefen lurade personalen

Det var dock något som gjorde personalen mycket överraskad då enhetschefen Susanne Sandin hade lurat dit dem. 

– Vi har inget personalmöte i dag och sen ringde Ann-Gret (Sillén) och sa att vi skulle få priset och att det var hemligt. Jag visste inte hur jag skulle få personalen hit men då sa jag att Arbetsmiljöverket skulle komma, då kände de sig tvungna att komma hit, säger Susanne Sandin.

Varför tror du att ni får priset?

– Jag tror att vi har lagt mycket energi på att införa lågaffektiva arbetssättet. 

Vad betyder priset för er?

– Det är ett lyft att bli uppmärksammad för arbetet som man gör. Det är en tuff målgrupp som vi jobbar med i form av utmanande beteende. Vi har fem personer med funktionsnedsättningen autism och alla boende är mellan 30 och 40 år. Jag är stolt över personalen. De har jobbat på bra och framåt. 

"Vet vilket hårt arbete ni lägger ner"

Per-Inge Pettersson, socialnämndens ordförande, tog tillfället i akt att säga några ord innan han sträckte över priset:

– Ni har i brevet skrivit att ni vet att det gamla arbetssättet är förlegat och har velat testa på något annat. Ni har nyfikenheten att upptäcka nya förmågor hos den enskilde och bemötande måste formas utifrån den enskilde, säger Per-Inge Pettersson. 

Även socialchefen Ann-Gret Sillén lovordade arbetet som personalen på Berguven utför.

– Vi vet vilket hårt arbete ni lägger ner och att ni har det tufft ibland. Ni antar den utmaningen på ett bra sätt och har klätt på er en massa kompetensutveckling för att förändra arbetssättet. Ni gör det för att möta behoven som finns.

Berguven belönas med 30 000 kronor att använda till något verksamhetsutvecklande i kombination med att det ska vara personalbefrämjande. 

Fakta

Motivering: ”En arbetsgrupp som ser sin styrka i att skapa något nytt. Hitta nya arbetssätt med fullt fokus på det salutogena. Målet är att göra det bästa de kan för att ge de boende ett så rikt och värdefullt liv som möjligt. Arbetet med att nå dit är inte över, det kommer aldrig att vara över men det är roligt att arbeta igen”. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: