Annons:

Sök

Annons:

LISTA: Här är stipendiaterna i årskurs 9 på Albäcksskolan

Lukas Lamberg, Edwin Karlsson, Newte Stemkowitz, Yemima Nilsson och Victor Folkesson fick varsitt stipendium för sin prestation på Albäcksskolan. Saknas på bilden gör Giath Diab. Foto: Privat

LISTA: Här är stipendiaterna i årskurs 9 på Albäcksskolan

Vid gårdagens avslutningsmiddag på Albäcksskolan presenterades vilka niondeklassare som får stipendium för sina insatser.

Annons:

Albäcksskolan hade sin avslutningsmiddag med alla niondeklassare i gymnasiets matsal på tisdagskvällen och kvällen bestod av dans, sång, spex och god middag. 

Det delades ut ett gäng stipendium där varje mentorspar hade utsett en stipendiat in sin klass som skulle belönas med utmärkelsen ”Klassens prestation”.

Så fördelades stipendierna: 

Edwin Karlsson (9A). Motivering: ”Det finns många som tar ansvar i klassen.Det finns många som är engagerade i lärandet. Det finns en del som är kunskapstörstiga. Många säger ifrån om orättvisor, många utstrålar trygghet. En del har tålamod, en del har koll på läget,en del är och jobbar självständigt, en del har strategier för lärandet, många är hjälpsamma. Men en elev i 9A gör allt detta: Edwin Karlsson”.

Yemima Nilsson (9B). Motivering: ”Du har under dina tre år på Albäcksskolan alltid tagit dina studier på stort allvar. Du har samtidigt varit en omtänksam klasskamrat som alltid ställt upp och hjälpt både klasskompisar och lärare”.

Lukas Lamberg (9C). Motivering: ”Du är ett stort föredöme för andra elever. Du har under hela din högstadietid tagit ett stort ansvar, såväl studiemässigt som socialt. Du är alltid ambitiös, målmedveten och delar gärna med dig av din kunskap. Du är också alltid trevlig, omtänksam och bryr dig om andra människor. Du är en person som bidrar med ett gott klimat i klassrummet bara genom din närvaro. Under högstadietiden här på Albäcksskolan har du vuxit under resans gång och är respekterad både av dina kamrater och vuxna på skolan”. 

Newte Stemkowitz (9D). Motivering: ”Du har under studietiden varit en god vän och omhändertagande när någon inte har mått så bra. Du har ett lugn som smittar av sig och säger alltid hej och frågar alla hur de mår. Du har varit aktiv i elevrådet och tagit med elevernas synpunkter till skolan. Du har tagit ansvar för dina studier och har tillgodogjort dig ett bra studieresultat”.

Giath Diab (9E). Motivering: ”Eleven som i 9E ska få stipendiet har gjort en otrolig resa från att han kom till Sverige och till Albäcksskolan. Han har utvecklats otroligt mycket både kunskapsmässigt men även som person. När han först kom hit var han väldigt blyg och tillbakadragen. Han hade svårt för det svenska och engelska språket och höll sig mest i bakgrunden. Med tiden har han utvecklats mycket. Han vågar ta för sig mer, vågar synas och höras och dessutom så är hans slutbetyg otroligt bra med tanke på de två korta år som han varit här hos oss. Klass 9E:s stipendietagare är Ghiath Diab”.

Klass 7–9: Victor Folkesson. Motivering: ”Du är en god kamrat som alltid gör ditt bästa och ger inte upp, även om arbetet ibland känns svårt”. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: