Annons:

Sök

Annons:

Första dagen på jobbet för nye ÖSK-chefen – blev utfrågad av kommunchefen

Tony Bohlin börjar sin nya tjänst som förbundschef för ÖSK i dag (tisdag). Foto: Ossian Mathiasson

Första dagen på jobbet för nye ÖSK-chefen – blev utfrågad av kommunchefen

I dag gör Tony Bohlin sin första arbetsdag som förbundschef för Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK). På gårdagens kommunfullmäktigesammanträde fick han presentera sig själv och svara på frågor från kommunchefen Lars Rönnlund.

Annons:

Helena Grybäck Svensson har varit förbundschef för ÖSK sedan årsskiftet 2010/2011 och haft huvudansvaret för den tekniska verksamheten i Högsby och Hultsfreds kommun. 

Nu har den uppgiften hamnat på Tony Bohlins bord. 

Den 46-årige Hultsfredsbon gör sin första arbetsdag som ny förbundschef för ÖSK i dag och fick ett fint välkomnande av fullmäktigeledamöterna på gårdagens sammanträde i Hultsfreds gymnasiums matsal. 

Fick svara på kommunchefens frågor

Först fick han presentera sig själv och därefter passade kommunchefen Lars Rönnlund på att ställa några frågor till kommunens nya förvaltningschef. 

– Vi har givetvis hunnit värma upp honom. Han slutade sitt tidigare jobb för en vecka sedan och vi tycker att det är trevligt att ni får träffa den nya förvaltningschefen och lära känna honom på det här sättet, säger Lars Rönnlund.

Bohlin har jobbat som produktionschef på IKEA Industry i Hultsfred under de senaste fyra åren. Han sökte tjänsten när annonsen kom ut och fick beskedet i somras. 

Han kommer från en av kommunens största privata arbetsgivare och hoppas att hans ledarskap ska tillföra mycket till Hultsfreds kommun.

– Det är viktigt att uppnå målen och slutföra uppdragen i tid och inom de uppsatta ramarna, säger Tony Bohlin, ny förbundschef för ÖSK.

"Föreningslivet är fantastiskt"

Det blir ingen direkt mjukstart för den nye ÖSK-chefen som ska sätta sig in i många projekt och bekanta sig med de nya arbetskamraterna. 

 – Jag ska iväg på en handfull utbildningar för att förstå mer om hur den kommunala verksamheten fungerar. Jag ska spendera så mycket tid som jag bara kan på de olika avdelningarna för att se vad vi gör och träffa människorna. Jag ska också förstå de igångsatta projekten och de nya, stora projekten som kommer.

På frågan om vad han vill förbättra svarar han: 

– Tillgängligheten för kommuninvånarna och tydligheten i informationen om vad vi håller på med kan bli bättre. Det är något som jag ser att vi enkelt kan börja jobba med. 

Han trivs i Hultsfred och lyfte fram många positiva sidor med sin hemstad. 

– Naturen är helt fantastisk och människorna som bor här är helt otroliga. Även föreningslivet är fantastiskt, man har alltid något att göra med familjen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: