Annons:

Sök

Annons:

Så många protesterar mot vindkraftsprojektet – namninsamling inlämnad

Hjalmar Österberg, ordförande i föreningen Vindfrid, har skickat in en namninsamling med 449 underskrifter till kommunen. Foto: Ossian Mathiasson

Så många protesterar mot vindkraftsprojektet – namninsamling inlämnad

Det har lämnats in en namninsamling emot Dackevinds vindkraftsprojekt till Hultsfreds kommun. Den innehåller 449 namnunderskrifter. 

Annons:

Det är Hjalmar Österberg, ordförande för föreningen Vindfrid, som har överlämnat en namninsamling för att stoppa Dackevinds planerade vindkraftsprojekt mellan orterna Mörlunda, Målilla och Virserum. De som har skrivit under denna namnlista kräver att Hultsfreds kommun sätter stopp för projekt genom att använda sig av kommunens möjlighet till vetorätt vad gäller vindkraft. 

”Namnen är insamlade under endast två veckor i februari 2020 i orterna Mörlunda, Målilla och Virserum samt digitalt via föreningen Vindfrids Facebooksida. Vidare är föreningen också undertecknare av namninsamlingen med alla sina medlemmar”, skriver föreningen Vindfrid i en skrivelse till Hultsfreds kommun. 

449 underskrifter har lämnats in

Namninsamlingen i Mörlunda, Målilla och Virserum har gett 203 underskrifter, namninsamlingen via internet har renderat i 80 underskrifter och föreningen Vindfrids medlemmar har 157 undertecknare. Det är totalt 449 underskrifter som har lämnats in till Hultsfreds kommun.

Det är fortfarande oklart vilken inställning Hultsfreds kommun har till Dackevinds planerade vindkraftsprojekt i södra delen av kommunen. 

”Det är för tidigt att säga hur vi ställer oss i frågan. Vi har enskilda politiker som redan har en klar uppfattning åt det ena eller andra hållet men vi får se vad vi kommer fram till utifrån den nya informationen. Det är en del ny information som vi inte känner igen. Vi ska bilda oss en uppfattning under våren”, sa Lars Rosander till Dagens Hultsfred i slutet av januari. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: