Annons:

Sök

Annons:

Vill du bli butikschef – nu har du chansen: Så ser intresset ut

Nu söker ägarna till den obemannade butiken Matlådan i Vena ny butiksanschef. Foto: Ossian Mathiasson

Vill du bli butikschef – nu har du chansen: Så ser intresset ut

Matlådan i Vena ska få ny butikschef. Sökandet efter lämplig person har nätt och jämnt hunnit börja, så finns redan en handfull intresserade.
– Det är så häftigt, det är så vitt skilda människor som visat intresse, säger ägaren Hampus Thorstensson.

Annons:

Egentligen var första tanken, när tidigare butikschefen Fredrik Nilsson slutade, att Hampus Thorstensson skulle sköta den obemannade butiken själv, fram till säsongsstarten för Vimmerby Camping, som han och sambon Elisabeth Wolmeryd också driver.

– Men så insåg vi att tiden inte riktigt vill räcka till. Vi har många andra bollar i luften, är på G med stora projekt på campingen. Vi behöver tid till att vårda våra andra varumärken, säger Hampus Thorstensson. 

Sökandet efter en butiksansvarig påbörjades på måndagen och så här långt har man fått in en handfull ansökningar.

Hur ser du på intresset?

– När vi lade ut annonsen funderade vi på ”kommer vi få in någon ansökan, eller många?” Det är svårt att uppskatta. Vi är väldigt glada för intresset och de ansökningar vi fått. Det är så häftigt också att det är så vitt skilda människor som visat intresse.

Han fortsätter: 

– Det är de som har annan, egen verksamhet och vill komplettera med det här jobbet. Någon är pensionär, och vill ha något att göra fasta tider i veckan, och någon är småbarnsförälder och ändå är en hel del hemma.

Vad söker ni för kvalifikationer?

– Vi söker en glad och positiv person, som gillar sociala kontakter. Den som jobbar i butiken ”är butiken”. Det är meriterade om man har erfarenhet av att jobba med livsmedel och man ska kunna hantera en dator. Resten kan vi lära upp, det handlar mer om vilja och att man tycker det är roligt att jobba med oss.

Butiken invigdes i september med er som ägare, hur har den utvecklats?

– Nu är vi uppe i 450 unika människor i veckan som handlar. Det började lugnt, nu börjar det bli sakta, sakta positivt. Vi ligger en bra bit ifrån vårt omsättningsmål, men det är en så pass stabil nivå att vi sitter lugnt i båten.

Så det är ingen risk att Venaborna blir utan sin butik igen?

– Nej, utan vi är medvetna om att det är en verksamhet som behöver tid på sig, att vi först om några år ligger på en stabil nivå.

Målet är att tjänsten ska vara tillsatt om två veckor, och att butikschefen kan börja omgående.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: