Annons:

Sök

Annons:

Intresset för Matlådan över förväntan –

Intresset för Matlådan har varit över förväntan sedan butiken lades ut till försäljning, tycker ägaren Hampus Thorstensson. Foto: Lotta Madestam

Intresset för Matlådan över förväntan – "Finns en gemensam nämnare"

Intresset för att köpa Matlådan i Vena har överraskat ägarna. Fram till nu har 13 hört av sig och visat ett större intresse och en handfull har redan fått butiken visad för sig.
– Det ser riktigt lovande ut, säga Hampus Thorstensson.  

Annons:

För honom och sambon Elisabeth Wolmeryd är det dock väldigt viktigt att den eller de som köper ska ha hjärta i det de gör och för bygden. Därför vill de skynda långsamt.

– Vi vill att det ska kännas rätt, när det kommer till vem som ska driva verksamheten vidare, säger Hampus Thorstensson.

Skynda långsamt tycks däremot inte intressenterna göra. Informationen om försäljningen av den obemannade butiken i Vena hade nätt och jämnt kommit ut, så började intresserade köpare höra av sig.

– Intresset har varit fantastiskt. 13 har visat ett större intresse och det är än fler som hört av sig.

Hade du kunnat tänka dig det?

– Absolut inte. Vi tänkte att när man lägger ut till försäljning nu, så är det mycket som oroar runt omkring. Vi har varit inne på att vi kommer få leta efter rätt person, inte att rätt person skulle höra av sig till oss. Det är landsbygd, det är inte alltid självklart att det är lättsålt på landsbygden. Det hade varit något helt annat om det varit mitt i centrum av en stor stad.

Fram till nu har man visat butiken för en handfull och gett lite mer detaljerad ingång.

Vad kan du säga om intressenterna?

– De kommer från Vena med omnejd kan man säga. Det är ingen som kommer flytta dit för att köpa, utan de lever och bor inom rimliga avstånd. De vill kunna komplettera upp sin nuvarande verksamhet, det är en gemensam nämnare för flera av dem vi träffat.

Så det känns hoppfullt?

– Ja, absolut. Men som jag sagt tidigare, vi väljer att skynda långsamt. Det är en bolagsförsäljning, men för oss är det väldigt, väldigt viktigt att den eller de som köper ska ha hjärta i det de gör och för bygden, säger Hampus Thorstensson och fortsätter:

– Vi var med och satte första spiken och följt allt precis hela, hela vägen – för oss är det inte bara en matbutik. Utan det är mycket känslor kopplat till det. Fast vi bara drivit det ett år, så blir man fångad av det man lever i och verkar i. Vi tycker att vi byggt en grund som finns att växa på. Matlådan är inte bara något som ska förvaltas, utan vi vill att nästa ägare fortsätter utveckla och brinner för det.

Ser du den potentialen i någon av de som visat intresse hittills?

– Ja, det gör jag. Det ser riktigt lovande ut, måste jag säga.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: