Annons:

Sök

Annons:

ICA Mathuset satsar på nyhet – behöver nyanställa personal

Wilma Svenson är en av dem som jobbar i köket med att laga det som står på lunchmenyn. En nyhet som gör att ICA Mathuset behöver nyanställa. Foto: Lotta Madestam

ICA Mathuset satsar på nyhet – behöver nyanställa personal

ICA Mathuset i Hultsfred behöver anställa tre nya medarbetare den närmaste tiden. En bidragande orsak är satsningen på varma lunchrätter.
– Det har gått mycket bättre än vi vågade hoppas, säger köpman Patrik Gladh.

Annons:

Lunchmeny veckans alla vardagar är det senaste i raden av satsningar som ICA Mathuset gör. Maten lagas av personalen i butikens kök – och det har visat sig vara väldigt uppskattat.

– Det är många som kanske inte har mikro på jobbet eller kanske måste äta i bilen. Det ska ju gå snabbt och lätt, så det har blivit väldigt uppskattat, säger Patrik Gladh.

Ökat stadigt 

Sedan starten har försäljningen ökat stadigt, efter hand som nyheten spridit sig att det går att köpa varm lunch i butiken.

– Tidigare hade vi bara kylda rätter, nu ville vi ta steget fullt ut och satsa på varm lunchmeny. Det har också tillkommit mer beställningar av smörgåstårtor, plankor och annat, det ökar hela tiden så vi flyttar ständigt mer personal in i köket, säger Patrik Gladh.

Så här långt har inga nyanställningar gjorts. Men det är på gång. Tre nya medarbetare ska anställas fram till mars, rekryteringen av lämplig personal har inletts för en första personalökning inom det närmaste.

– Två personal slutar och ska ersättas och en tredje behöver vi anställa för att vi växer. Lunchmeyn är en bidragande orsak, säger Patrik Gladh som har 22 på lönelistan, extrapersonal medräknad.

Tidigare var det vanligt med manuell chark är det något som kan komma tillbaka?

– Nej, det är för kostsamt och det sortimentet kan vi inte hålla, utan ICA har så bra sortiment som det är nu. Men vi är tacksamma att vi behöll köket, det är vår nisch att kunna erbjuda allt, så det känns jätteroligt att utöka ytterligare.

Hur stor investering rör det sig om?

– Runt 150 000 kronor som vi investerat i ett värmeskåp och ytterligare en ugn, så vi ska kunna laga mer mat. Den andra ugnen används för att grilla kyckling och kamben, så den går hela tiden. och den här nya behöver vi ha till den här nya satsningen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: