Annons:

Sök

Annons:

  • Lokal matbutik klar med stor ombyggnation: ”Ville verkligen ta ett omtag

    Karolina Rydén och Patrik Gladh, ICA Mathusets ägare, är klara med den omfattande ombyggnationen som har pågått i flera månader. Här står de framför den nya bageridelen i butiken. Foto: Ossian Mathiasson

  • Lokal matbutik klar med stor ombyggnation: ”Ville verkligen ta ett omtag

    Patrik Gladh berättar att de har vänt på hela kundvarvet med att ha köttet och egentillverkningen först i butiken.

  • Lokal matbutik klar med stor ombyggnation: ”Ville verkligen ta ett omtag

Lokal matbutik klar med stor ombyggnation: ”Ville verkligen ta ett omtag"

Patrik Gladh och Karolina Rydén har länge känt att ICA Mathuset i Hultsfred behöver en ombyggnation. Nu har ägarna satsat på butiken för att möta konkurrensen och hänga med i utvecklingen.  
– Både vi själva och personalen har lagt ner så otroligt många timmar, helt galet. Det finns knappt på kartan, säger Patrik Gladh. 

Annons:

Ägarna till ICA Mathuset i Hultsfred har satsat stort, byggt om och gett butiken ett rejält ansiktslyft under de senaste månaderna. Patrik Gladh äger butiken tillsammans med sambon Karolina Rydén och har valt att göra mycket på egen hand på kvällar och nätter.  

Efter flera tuffa månader med mycket jobb på obekväma tider är ombyggnationen klar och firandet pågår under hela veckan i butiken.

– Nu är det bara finslipningar kvar, men någonstans måste man göra ett avstamp för att komma vidare. Vi har väl fått butiken som vi känner att vi vill ha en butik. Jag är väldigt trött, vi har slitit hårt i månader och personalen har varit fantastisk. De har ställt upp till 100 procent, säger Patrik Gladh. 

"Vill sätta vår prägel"

Paret har varit ägare för Hultsfredsbutiken i tolv år och har genom åren åtgärdat en del uppkomna brister. Nu kände de att det var dags för en omfattande ombyggnation. 

– Vi måste vara med i matchen och vill vara bäst på fräschhet och färskvaror. Jag och Karolina vill sätta vår prägel och hitta vårt sätt för hur vi vill ha vår butik. Det gäller att hitta sin nisch, säger Patrik Gladh och fortsätter:

– Under de här tolv åren har vi gjort förändringar över tid med att byta ut frysar, kylar och inredning. Nu ville vi verkligen ta ett ordentligt omtag och vi kände att det var nödvändigt. Vi har försökt öppna upp ytorna och använda oss av mycket belysning för att skapa en bra känsla. Det ska vara lätt och mysigt att handla och kännas som att komma hem. 

"Vänt på hela kundvarvet"

Färskvaror är något som efterfrågas alltmer av kunderna och det har ICA Mathuset tagit fasta på. 

– Vi har vänt på hela kundvarvet. Vi har tänkt om och tänkt annorlunda jämfört med månag andra butiker. Vi har till exempel satsat vår egentillverkning med catering i form av smörgåstårtor och plankor och valt att sätta köttet först i butiken. 

Varför?

– Som kund väljer man proteinet först, sedan kan man gå vidare i butiken för att plussa på med frukt, bröd och hela den biten. Vi tycker att det är en smart lösning. 

Butiken har också satsat mycket på bageridelen. 

– Tidigare har vi bara haft vanlig bake-off men nu har vi degämnen, bakar på egen hand i butiken och har utökat sortimentet. Varenda morgon kommer det personal klockan 06.00 på morgonen som tillverkar bröd och ser till att det är fullt i brödskåpen när vi öppnar på morgonen. Det är så det måste fungera. Vi har mycket egentillverkning av baguetter och frallor.

Intensivt arbete i flera månader

Arbetet började tidigt i våras och ägarna har länge haft denna nödvändiga ombyggnation i tankarna.  

– Vi har hållit på med planeringen i över ett år och tanken har grott längre tid än så. Vi har vänt och vridit på många saker med hur vi ska ha kylarna, vad som är bäst för kunderna och hur vi ska nå fram med vårt budskap. Vi började flytta omkring i början av våren så det har varit ganska stökigt. Det som är roligt är att kunderna uppskattar det vi har gjort och har strömmat till butiken. Det blir allt fler kunder och det är hela tanken med att de ska komma hit och trivas. 

Har ni hållit tidsplanen?

– Nej, det har uppstått vissa fördröjningar. I och med att vi är ägare så kan vi ändra många saker väldigt snabbt.

Hur har de senaste månaderna varit?

– Jag och min sambo har jobbat ganska mycket nattetid, men det är många som tycker att det har varit roligt så fort det händer något. Kunderna har varit nyfikna och vill att det hela tiden ska hända saker och ting. Det har enbart varit positiva reaktioner. 

Finns det något speciellt som kunderna har fastnat för i den ”nya” butiken?

– De gillar att butikens känns mer öppen och att vi har gjort den mer hemtrevlig. Bageridelen har lyft butiken och när vi flyttade köttet så ökade vi sortimentet ganska drastiskt. Vi har plockat bort en del torrvaror, ökat på med mer färskvaror och har fler kylar och frysar än vad vi har haft tidigare. Vi har omfördelat ytan och inte byggt ut. 

Mer kan vara på gång

Nu är första steget klart och mer är på gång framöver. 

– Denna ombyggnation var första steget och det kommer ett steg till. Nu har vi gjort iordning butiken och måste samla krafterna för nya omtag. Vi är i planeringsstadiet för steg två.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: