Annons:

Sök

Annons:

Summerar första tiden som ny ägare – det här har varit största utmaningen

Lotta Gudmunsén har varit ägare till den obemannade butiken Matlådan i Vena i en månad. "Vi har fått ett jättebra mottagande", säger hon.

Summerar första tiden som ny ägare – det här har varit största utmaningen

Det har gått en månad sedan Lotta Gudmunsén och Magnus Hallberg tog över Matlådan i Vena.
– Vi har fått ett jättebra mottagande och träffat väldigt mycket trevliga människor, så det känns jättekul.

Annons:

Den 15 december tog paret Lotta Gudmunsén och Magnus Hallberg från Solhult utanför Vimmerby över den obemannade butiken i Vena efter Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd.

– Det känns inte som en månad, det har gått jättefort kan jag säga. Det är roligt, väldigt roligt. Samtidigt är det en utmaning, man får lära sig mycket nytt, säger Lotta Gudmunsén.

Blev det som du tänkte dig?

– Ja, absolut. Sedan har jag inte landat i en vardag än, det är hela tiden något nytt och så har det ju varit jul och nyår som också gjort det hela speciellt. Så det ska bli spännande att se hur vardagen blir, vad folk handlar och vad man ska ha för sortiment.

Vad skulle du säga har varit den största utmaningen?

– Det kluriga är att hitta rätt i sortimentet och lära sig vad folk handlar. Man tror att det här kommer inte sälja så mycket eller det här är självklart att kunderna kommer köpa och så blir det inte som man tänkt sig. Det är den stora utmaningen, säger Lotta Gudmunsén och fortsätter:

– Man vill ju heller inte att det ska bli ett svinn. Man vill inte behöva slänga mat, samtidigt som man vill försöka pricka rätt så det går runt. Så vi sätter ner priset på det med kort datum och det har fungerat riktigt bra. Folk är duktiga på att hjälpa till, så vi har inte haft mycket svinn alls.

Hur betydelsefull är butiken för Vena skulle du säga?

– Men ser att butiken används dygnet runt. Det är ett ganska jämnt flöde med kunder, både dag och natt. Så min känsla är att den är viktig och uppskattad.

Vad är det för varor som säljer bäst?

– Mejeri, som mjölk och sådant. Men också dricka och godis. Sedan vill man ju att det ska finnas ett utbud också för de som vill handla mer. Annars är mycket färdigmat. Frukost och lunch köper väldigt många som stannar till och tar med till jobbet, det ser vi redan. Men det ändrar sig säkert efter årstider, så man får anpassa sig och vara lyhörd och försöka hänga med, samtidigt som man ska försöka ligga steget före. Det är det svåra – men också spännande och en rolig utmaning.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: