Annons:

Sök

Annons:

  • Arbetet igång igen – då planerar Stefan öppna nya restaurangen

    Lite drygt en månads arbete återstår, så är den nya restaurangen intill handelsområdet klar att öppna, enligt krögaren Stefan Johansson. Foto: Lotta Madestam

  • Arbetet igång igen – då planerar Stefan öppna nya restaurangen

    "Det mesta är färdigbyggt, det som återstår är mest slutfinishen. Målaren kommer på måndag och markarbetet är väl det som kommer synas mest", säger Stefan Johansson. Foto: Lotta Madestam

  • Arbetet igång igen – då planerar Stefan öppna nya restaurangen

    Stefan Johansson ska driva ”Restaurang Mat”, som blir en dagrestaurang. Foto: Lotta Madestam/Pressbild

Arbetet igång igen – då planerar Stefan öppna nya restaurangen

Arbetet har återupptagits. Färdigställandet av nya restaurangen i Hultsfred har gått in på slutspurten. Nu har krögaren Stefan Johansson ett öppningsdatum, om än lite preliminärt, och sökandet efter personal inleds inom kort.
– Jag längtar, säger han.

Annons:

Arbetet med restaurangen på Träförädlingen åtta, med handelsområdet som närmaste granne, har legat nere under året. Något ägaren Pål Wingren, Stockholm, förklarat med att kalkylerna inte hängde ihop med kostnaderna.

Nu kan vår tidning berätta att arbetet är igång igen sedan i måndags. Arbetet slutförs av Västerviksföretaget Fredrik K Snickeri & Bygg AB.

– Det mesta är färdigbyggt, det som återstår är mest slutfinishen. Målaren kommer på måndag och markarbetet är väl det som kommer synas mest, säger hyresgästen Stefan Johansson, som ska driva det som fått namnet ”Restaurang Mat”.

”Det har varit jobbigt”

Restaurangen ska vara färdig i slutet av september och det finns ett öppningsdatum, om än lite preliminärt än så länge.

– Tanken är att öppna i början av oktober, förmodligen den 7 oktober, med eventuellt lite smygöppning torsdag-fredag innan det.

Vad tänker du nu efter den här utdragna processen, att det äntligen kan komma igång?

– Det ska bli jätteskönt. Det har varit jobbigt. Att inte veta när det ska bli färdigt och ekonomin har ju inte varit så bra. Det är svårt med inkomster när man inte har ett ställe att få inkomster ifrån när man planerat för det, förklarar Stefan Johansson som dock blev kvar en sommar till på restaurang Långsjön utanför Ankarsrum, som stänger för säsongen sista augusti.

Vad tror du om förutsättningarna att driva restaurang i Hultsfred?

– Jag tror det kommer bli jättebra. Det kommer bli fint, så det är bara att se till att laga god mat så folk tycker om att vara där.

Endast dagrestaurang

Stefan Johansson kallar det för dagrestaurang, den kommer med andra ord inte vara öppen kvällstid.

– Eftersom jag har en liten organisation går det inte att ha öppet på kvällar och dagar, det kräver otroligt mycket arbetsinsats. Så kvällsrestaurang tror jag inte på, utan läget är gjort för dagar. Det är många i området som behöver äta lunch, med handelsområdet i närheten, flera företag och kontor och riksvägen kan ge ett flöde också om man når ut dit. Det är ju inte så långt.

Letar personal

Sökandet efter två matsalspersonal går igång inom det närmaste. Tanken är att vara totalt tre med Stefan till att börja med.

– Så får vi se hur verkligheten bli, det kanske behövs fler timmar. Vi får känna oss för. 

Vad är det för personal du söker?

– Två matsalspersonal, som kan vara restaurangens ansikte utåt. Glada och trevliga sådana.

Restaurangprofil i Hultsfred

Stefan Johansson är för många en välkänd kockprofil i Hultsfred. Under två år jobbade han på Metropolrestaurangen, från det att den öppnade i början av 1990-talet.

– Det har faktiskt varit så i mitt yrkesverksamma liv att jag ibland ”hoppat tillbaka” till där jag varit innan.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: