Annons:

Sök

Annons:

Glasmästarnas verksamhet växer – köper upp företag i Hultsfred

Tomas Lundgren och Tobias Karlsson jobbar som glasmästare på andra platser i Kalmar län och har förvärvat glasmästeriet i Hultsfred från Jörgen Nelson. Bilden är ett montage. Foto: Privat

Glasmästarnas verksamhet växer – köper upp företag i Hultsfred

Tomas Lundgren och Tobias Karlsson är inne i en expansiv fas och har köpt glasmästeriet i Hultsfred som numera är en del av rikstäckande Glaskedjan. 

Annons:

Både Tomas Lundgren och Tobias Karlsson har lång arbetslivserfarenhet inom glasmästaryrket med varsin verksamhet i Mönsterås respektive Oskarshamn. 

Sommaren 2020 bildade de två glasmästarna ett gemensamt bolag vid namn Kalmar Glas AB. Nu har nästa pusselbit fallit på plats till följd av köpet av glasmästeriet i Hultsfred från Jörgen Nelson, en nyhet som Barometern-OT var först med att rapportera om.  

– Det var faktiskt Jörgen som kontaktade mig om jag och Tomas var intresserade av att ta över verksamheten efter honom. Jag åkte och pratade med honom om ett eventuellt köp. Det var inget svårt beslut. Det hade blivit tomt och långa sträckor utan glasmästare i detta område, säger Tobias Karlsson, som har arbetat i Oskarshamn i 21 år där han tog över verksamheten efter sin svärfar för flera år sedan. 

"Kan inte ha full bemanning i Hultsfred"

Tobias Karlsson köpte, tillsammans med Tomas Lundgren, glasmästeriet i Hultsfred i mitten av december och alla deras glasmästerier ingår i rikstäckande Glaskedjan, som bildades 2010 och består av 80–85 glasmästerier på flera olika platser i Sverige. Glaskedjan är ett samarbete mellan lokala glasmästerier.

– Vi två drog igång Kalmar Glas AB på riktigt i augusti 2020 efter att vi hade började dividera om vi skulle starta något tillsammans i Kalmar. Sedan blev Tobias kontaktad av Jörgen så nu har vi köpt glasmästeriet i Hultsfred. Både jag och Tobias är delägare i Glaskedjan. Det är 80–85 företag i Sverige som äger Glaskedjan gemensamt i och med att vi allihopa är aktieägare, säger Tomas Lundgren. 

Lundgren har jobbat som glasmästare i 25–30 år och tog över verksamheten i Mönsterås efter sin pappa 1994. Vid den här tiden på året är det rätt så lugnt vad gäller arbetssituationen.   

– Det är lite lugnare så här i coronatider så tanken är att vi ska åka upp till Hultsfred en-två dagar i veckan. Vi kan inte ha full bemanning i Hultsfred med tanke på att det inte finns underlag för det. Vi får se vad som händer och våren är på väg. Vi går en härlig tid till mötes och då får folk tankar på vad de ska göra. I och med att vi är nyetablerade i Kalmar så har vi en person som jobbar där och som vi tänker använda i Hultsfred, säger Lundgren. 

Hur tror du att det kommer gå i Hultsfred?

– Vi tror att det kommer bli bra. Det är ett bra komplement när vi inte har full täckning i Kalmar. Underlaget finns alla gånger i Hultsfred med omnejd och jag ser utvecklingsmöjligheter. Vi gör mycket bilrutor på våra andra enheter och det finns inget direkt sådant i Hultsfred i dag. Det är något som vi kan bygga vidare på om vi hittar en bättre lokal, säger Lundgren.

Inga bilglasbyten till att börja med 

Tomas och Tobias har nämligen tagit över Jörgens verkstadslokal i Hultsfred och det är där de kommer befinna sig tills vidare. 

– Verkstaden är mysig och trevlig. Ska vi gå vidare och utveckla företaget så behöver vi ha bättre lokaler för att eventuellt få in bilrutor. Vi är sugna på att komma igång på allvar och ser att behovet finns för att driva verksamheten vidare i Hultsfred. Både Hultsfreds kommun och ÖSK har varit tacksamma för att vi tar över efter Jörgen, annars hade det kanske inte funnits någon som hade tagit hand om deras reparationer och bostäder. Det blir en bra lösning, säger Lundgren. 

Tobias Karlsson berättar att Glaskedjans fokus i Hultsfred kommer vara fastighetsglas då lokalen inte medger något annat. 

– Vi får inte in några bilar i lokalen och kan inte hålla på med bilglas. Det krävs också personal och kompetens för att byta bilglas. Till att börja med kommer vi köra verksamheten som Jörgen har kört den, säger Tobias Karlsson. 

Karlsson berättar att deras plan är att bemanna Hultsfred två dagar i veckan.

– Därefter får vi se hur det utvecklar sig, vi får känna av läget. Vi tycker att det är roligt med nya områden att röra sig på. Jag har verkat i Oskarshamn i 21 år och tog över verksamheten från min svärfar för fyra-fem år sedan. Det är kul att känna på andra orter och andra marknader, säger Karlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: