Annons:

Sök

Annons:

 • Vårglada kossor lockade storpublik –

  I lördags var det kosläpp hos Sten-Åke och Tobias Karlsson, på deras gård i Jernudda, med många som följde när kossorna släpptes ut på sommarbete. Foto: Privat

 • Vårglada kossor lockade storpublik –

  Tobias Karlsson med en liten kalv, som charmade folket. Foto: Privat

 • Vårglada kossor lockade storpublik –

  Både barn och vuxna tyckte det var trivsamt på gården i Jernudda, när kosläpp arrangerades i samarbete med Arla. Foto: Privat

 • Vårglada kossor lockade storpublik –

  Det blev utsålt vid årets kosläpp i Jernudda, efter två års uppehåll. Foto: Privat

Vårglada kossor lockade storpublik – "Hoppas det uppmuntrar till att köpa svenskt"

Att få se korna springa ut på sommarbete var efterlängtat. När det bjöds in till kosläpp i Jernudda kom runt 400 barn och vuxna till gården.
Ägaren Sten-Åke Karlsson, som driver gården tillsammans med sonen Tobias, hoppas det ska uppmuntra till att köpa svenskt.

Annons:

– Vi hade runt 400 besökare på gården, riktigt roligt, säger lantbrukare Sten-Åke Karlsson. Vad jag förstått har det varit mycket folk överallt, på alla gårdar som haft kosläpp.

Där gick också gränsen för hur många man kunde ta när kosläppet, som arrangeras ihop med Arla, gjorde comeback efter två års uppehåll.

Visa upp verksamheten

Det var tredje gången gårdens ägare, två generationer Karlsson Sten-Åke och Tobias, bjöd in till gården med omkring 200 djur, varav ett 70-tal är mjölkkor.

– Ibland framkommer det ju en del negativt kring djurhållning i exempelvis Uppdrag granskning, så det känns angeläget att få visa upp oss, gården, vårt arbete och hur djuren har det för konsumenterna, säger Sten-Åke Karlsson.

Tror du att det uppmuntrar till att köpa svenskt?

– Det tror och hoppas jag. Alla tycker det är bra att djuren får gå ute sommarhalvåret, det är populärt bland konsumenterna. Då vill man ju de ska få se gården, särskilt som vi uppmanar till att köpa svenskt.

På måndagen var det sedan dags att släppa ut rekryteringskvigorna och kalvarna.

– Det blev något senare i år, så de fick gå ut efter korna. Fodermängden styr det där, vi hade mycket foder kvar. Har man dåligt med foder behöver man istället få ut dem tidigare, berättar Sten-Åke Karlsson som sett hur djuren legat ute i gräset idag och njutit i solen.

Törs du lova att det blir en fortsättning nästa år?

– Ja, det kan jag lova, om det inte blir pandemi igen. Jag tycker det är roligt att visa upp gården.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: