Annons:

Sök

Annons:

Efterlysning: Kor på rymmen från gård i Hultsfreds kommun

Sex kor har rymt från sin hage på Sten-Åke och Tobias Karlssons gård i Järnudda utanför Hultsfred. De försvann under natten till i går och nu vill de ha allmänhetens hjälp.
– Vi har ingen aning om var de är, säger Tobias Karlsson.

Annons:

Enligt Tobias Karlsson måste det vara ett vilt djur som skrämt korna under natten mellan måndag och tisdag och i mörkret sprang de ner stängslet och försvann från inhägnaden på Järnudda gård, som ligger en bit utanför Hultsfred. Det är sex svartvita kor, flest stutar men även en eller två kvigor, som är på rymmen.  

En efterlysning lades ut på Facebook under gårdagskvällen och än så länge har lantbrukarna inte lyckats hitta sina djur. 

– De sågs senast vid GDL:s sopstation mellan Hultsfred och Storebro vid 14-tiden i går. Under natten mellan måndag och tisdag har de setts vid Gnöttlerum och även på tågrälsen. En lokförare var nära att nära på dem på tisdagsmorgonen, säger Tobias Karlsson. 

En ko har bjälra

Han berättar även att ett djur har en kobjälra i sitt halsband, vilket gör att de kan höras på avstånd.

– Vi åker runt i bilar och letar. Vi har varit i kontakt med flygplan men det är för mulet för att de ska ta sig upp och titta. Vi har ingen aning om var de är. När kor springer bort brukar de försvinna kanske två-tre kilometer, nu har de tagit sig bort en bra bit, säger Karlsson. 

Om någon ser eller hör något kan ni höra av er till Tobias eller Sten-Åke Karlsson. Tobias nås på 070-3758942 och Sten-Åke på 0703106711.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: