Annons:

Sök

Annons:

Pleijert vill göra jordbruket till en valfråga –

Folke Pleijert, längst till höger, har skrivit en motion till rikstinget. Foto: Arkivbild

Pleijert vill göra jordbruket till en valfråga – "Viktig resurs"

Kristdemokraten Folke Pleijert vill att jordbruksfrågorna hamnar i fokus inför valet 2022. Nu lyfter han detta internt med en motion till partiets kongress.

Annons:

Den 12 till 14 november håller Kristdemokraterna riksting, vilket är som en kongress, i Norrköping. En av motionerna till rikstinget kommer från Hultsfreds kommun och är författad av Folke Pleijert. 

Kristdemokraten vill sätta fokus på jordbruksfrågor inför valet 2022 och hans målsättning med motionen till rikstinget är att detta ska blo en valfråga för partiet i det kommande valet. 

– Då jordbruket sitter på mycket av lösningarna till några av dagens stora utmaningar - klimatet samt livsmedelsförsörjningen till en växande befolkning, är det av största vikt att svenskt jordbruk behandlas som den resurs det är och ges fulla möjligheter att utvecklas för att möta samhällets efterfrågan på såväl livsmedel som ekosystemtjänster, säger Folke Pleijert i en kommentar.

"Kontraproduktivt"

Vid distriktsårsmötet i mars fick Folke Pleijerts motion fullt stöd av ombuden. Motionen kommer tillsammans med drygt 500 andra att behandlas av partistyrelsen kommande helg.

– Det blir spännande att se hur Mörlunda-motionen blir mottagen. Vi ser fram mot debatten på Kristdemokraternas riksting i november, säger Anders Andersson, partiavdelningens ordförande i Hultsfred.

Folke Pleijert vill att rikstinget tar beslut om att "utforma en jordbrukspolitik som ger de svenska lantbrukarna förutsättningar att på ett resurseffektivt sätt, med evidensbaserade och vetenskapligt underbyggda metoder producera livsmedel nu och i framtiden" samt att "tillsätta en grupp som med grund i ovanstående formulering, konkretiserar och presenterar faktiska åtgärder för svenskt jordbruk inför valet 2022".

– Att hänga ut vårt jordbruk som en belastning och miljöbov är både kortsiktigt och kontraproduktivt, säger Pleijert.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: