Annons:

Sök

Annons:

Även KD vill stoppa all vindkraft tills vidare:

Kristdemokraterna är inne på samma linje som flera centerpartister med att stoppa all vindkraft tills vidare. Foto: Pixabay

Även KD vill stoppa all vindkraft tills vidare: "Ser stora möjliga problem"

Flera politiker inom Centerpartiet vill stoppa all vindkraft i Hultsfreds kommun tills vidare. Även Kristdemokraterna har samma åsikt.  
– Vi hade frågan uppe på vårt partimöte i måndags och är inne på samma linje, säger KD-politikern Folke Pleijert. 

Annons:

Tidigare i veckan rapporterade Dagens Hultsfred om att sex centerpartister önskar att Hultsfreds kommun stoppar all etablering av vindkraft för att inte Hultsfreds kommun ska vara ett testområde för ny och obeprövad teknik. 

De lyfte i sin motion att det bör skrivas in ett så kallt moratorium i den reviderade översiktsplanen. 

"Osäkerheten är stor"

Nu är även Kristdemokraternas partigrupp inne på exakt samma linje efter att ha diskuterat frågan på måndagens partimöte. 

– Vi ser problem med de här etableringarna på över 250 meter och osäkerheten är stor. Vi är helt eniga i KD-gruppen om att stå bakom ett moratorium. C har föreslagit ett moratorium om att man stoppar planerna på vindkraftsetableringar och vi tänker att det är viktigt att det blir utvärderat så man inte springer iväg någonstans, säger Folke Pleijert. 

Kristdemokraterna är med andra ord öppna för en liknande lösning och anser att konsekvenserna av så pass höga vindkraft inte kan vara utredda. 

– Vi ser stora möjliga problem lokalt med turism, boendekvalité, fastighetspriser, hälsa och blinkande ljus. Vi ser väldigt få fördelar med stora vindkraftverk för Hultsfred som bygd och som en kommun där folk vill bo och leva. Vi var tidigt ute vad gäller etableringen av Dackevind och det har inte funnits någon anledning att ompröva vårt ställningstagande utan det gäller fortfarande. Vi i KD-gruppen är helt eniga i detta, säger Pleijert. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: