Annons:

Sök

Annons:

Oppositionsrådet efter oväntade beskedet:

Tomas Söreling (S) avsäger sig alla sina politiska uppdrag från och med årsskiftet. Foto: Ossian Mathiasson

Oppositionsrådet efter oväntade beskedet: "Känner mig färdig"

Beskedet kom helt utan förvarning. Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) avsäger sig alla sina politiska uppdrag från årsskiftet. 

– Jag känner mig färdig efter att hela mitt liv har varit uppstyrt av möten, säger Tomas Söreling (S). 

Annons:

Efter 38 år inom Hultsfredspolitiken har 65-årige Tomas Söreling kommit till en punkt att det räcker och att han vill prioritera andra saker i livet. Det var under tisdagsförmiddagen som oppositionsrådet Tomas Söreling meddelade att han avsäger sig alla sina politiska uppdrag från och med årsskiftet. 

– Precis som jag skriver i meddelandet har var sak sin tid. Jag har ägnat hela mitt liv åt fackligt och politiskt arbete och jag känner att jag vill ta vara på den fritid som det förhoppningsvis blir. Jag fyller 66 år i januari och vill kunna gå in i en ny vecka och tänka att nu kan jag göra precis vad jag vill utan en massa möten. Jag känner mig färdig efter att hela mitt liv har styrts upp av möten. Jag är jättetacksam för de här möjligheterna men nu vill jag ägna mig åt mig själv och omgivningen och ta vara på fritiden, säger Tomas Söreling.

"Ingen är oersättlig"

Han blev invald i kommunfullmäktige för Socialdemokraterna i mitten på 1980-talet, ägnat stora delar av sitt liv åt fackligt och politiskt arbete och haft 70 olika uppdrag i Hultsfreds kommun. Under de senaste fem åren har han varit oppositionsråd. 

– Det är ett beslut som har vuxit fram under en tid. När jag gick in i sista mandatperioden meddelade jag att jag inte skulle vara kvar hela mandatperioden. 

Hur kommer det sig att ditt beslut kommer just nu?

– Det är inget speciellt. Förklaringen är att jag vill säga till i tid och ge över tre år till nästa kandidat att få möjlighet att komma in i det politiska arbetet. 

Ser du någon given efterträdare till dig?

– Nej, jag har ingen aning. Den frågan tycker jag att du ska ställa till Tommy Rälg. 

Hur ser du på partiets framtid nu när du kliver åt sidan?

– Ingen är oersättlig och det finns alltid någon som är beredd att ta över. Jag ser med spänning fram emot framtiden och önskar alla lycka till. 

Vad bär du med dig från tiden som politiker och facklig representant?

– Jag tar med mig alla möten och alla dessa möjligheter som det här har gett mig. Möten med människor, det är en fantastisk förmån och möjlighet man har haft. Jag har inte bara sett orter i Sverige utan även orter utomlands under min tid inom IF Metall. 

Ska ägna sig åt familjen och resor

Tomas Söreling har för avsikt att lägga mer tid på familjen, resor och sina intressen framöver. 

– Jag tycker om att greja med bilar och motorer. Jag har en jänkare som jag kommer lägga mer tid på. Vi reser mycket och kommer resa mer nu. Jag har funderingar på att gå en spanskakurs med tanke på att vi tycker om att resa till Gran Canaria. Jag ska serva min hustru och min omgivning fram till den dagen hon väljer att gå i pension. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: