Annons:

Sök
Lojal vann seriefinalen mot BOIF - stormar mot serieseger

Deart Agushi gjorde ett av Lojals mål i seriefinalen mot BOIF. Foto: SK Lojal

Lojal vann seriefinalen mot BOIF - stormar mot serieseger

SK Lojal är på god väg mot serieseger och spel i division fem nästa säsong. Idag blev det seger med 2-0 i seriefinalen borta mot BOIF. Lojal-tränaren Viktor Gimolli var lyrisk efteråt.

– Vi spelade riktigt, riktigt bra. Kanske en av de bästa matcher vi gjort, säger han.

Annons:

Som så ofta när Lojal spelar hade man ett stort bollövertag även i seriefinalen i division sex Vimmerby mot BOIF.

Trots ett rejält övertag dröjde det nästan tio minuter in i den andra halvleken innan Lojal tog ledningen med 1-0 genom Jetmir Shehi. Lojals och matchens andra och sista mål kom först i den 90:e minuten och gjordes av Deart Agushi.

– Vi tog tag i det från början och skapade två farliga chanser direkt. Redan där märktes det att vi kommer att ha den här matchen. Vi hade full kontroll hela matchen och borde gjort något mer mål, tycker Viktor Gimolli.

Vad var det som var så bra idag?

– Vi rullade verkligen som vi ska göra. De hade väldigt svårt att få tag i bollen så det var lätt för oss att kontrollera matchen. Sen är det ju ändå lite läskigt att bara leda med ett mål.

Superläge för Lojal

BOIF-tränaren Viktor Fransson:

– Vi förlorade mot ett bättre lag. De förde spelet och vi lät dem göra det också. Vi hade lite chanser, men vi var för uddlösa framåt idag.

Lojal är nu fyra poäng före både BOIF och Hjorted/Totebo i tabellen. Lojal och Hjorted/Totebo har tre matcher kvar att spela medan BOIF bara har två matcher kvar.

– Vi ska göra vad vi kan och så får vi se vad det räcker till, säger Viktor Fransson.

Viktor Gimolli var förstås mer positiv:

– Nu känns det som att vi har ena foten i division fem. Men vi ska inte ta ut något i förskott utan hålla oss lugna och ta en match i taget.

Samtliga spelare i Lojal fick beröm, med extra plus till Gzim Gelici och Mohammad Qasem. I hemmalaget stack Max Wiman ut.

Tabellen finns HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: