Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Efter degraderingen – så ser läget ut för HHF:

Bo Sundqvist menar att yngre spelare kommer få ta större ansvar nästa säsong. Foto: Arkivbild

Efter degraderingen – så ser läget ut för HHF: "Yngre spelare får ta större ansvar"

Hultsfreds HF gick hela förra säsongen utan att plocka en poäng. Således trillade man ur division 2 och får nu blicka fram emot en nystart i division 3. För tillfället står man också utan en huvudtränare.
– Vi har ingen målsättning om att studsa upp direkt, utan vi ska försöka etablera yngre spelare och få till en balans i laget, säger HHF:s Bo Sundqvist.

Annons:

Efter en hel säsong utan att vinna en match, tvingades Hultsfreds HF degraderas ned till division 3. Efter uttåget stod det också klart att lagets tränare, Andreas Sundqvist, lämnar.

– Jag har studerat sedan i höstas och har behövt pendla tre dagar i veckan. Tidigare var handboll mitt enda fokus och nu när jag inte kunnat fortsätta så, har jag inte kunnat var den ledaren jag vet att jag kan vara, förklarade Andreas Sundqvist då.

Nyckelspelare lämnar

Nu står det dessutom klart att två av lagets nyckelspelare lämnar för spel i Eksjö BK, i division 2. Det handlar om Axel Andersson Landholm, samt Tim Johansson. I och med att de var två av lagets mest lovande spelare, blir det tunga tapp för Hultsfreds HF. HHF:s Bo Sundqvist säger så här om spelartappen:

– Båda var viktiga och tog stort ansvar under förra säsongen. Att de nu förvinner betyder att yngre spelare får ta större ansvar. Det blir lite som en nystart nu när vi trillade ur. 

Bo Sundqvist förklarar att truppen ännu inte är spikad till hundra procent. Däremot är det, för tillfället, inga nyförvärv på ingång. Det verkar snarare som att HHF:s nästa, eventuella, truppnyhet kommer att handla om ytterligare spelartapp.

– Självklart kan det vara aktuellt med nyförvärv. Däremot söker vi inte efter spelare att värva på något vis. Det handlar mer om att något skulle kunna dyka upp i så fall. Vad gäller förluster av spelare, så kan det eventuellt bli någon till som försvinner från truppen. Vi har några killar i laget som inte bor på orten, så det är möjligt att någon av de faller bort också. Men i dagsläget är det inga fler spelare som är aktuella för att byta klubb i alla fall. 

Ingen ny tränare är tillsatt

HHF har ännu inte presenterat någon ersättare som ska ta över rollen som huvudtränare, efter Andreas Sundqvist. Däremot kommer lagets två lagledare, Anton Engqvist och Noah Sandelius fortsatt ingå i ledarstaben under kommande säsong.

– Vi jobbar med en del spår, när det kommer till tränarrollen. Vi jobbar på det, men inget är klart till hundra procent ännu. Men träningen är igång och laget kör på. Träningarna håller Anton och Noah i. De båda  kommer att fortsätta i sina roller i ledarstaben. 

Skillnaden mellan division 2 och division 3 i handboll kan tyckas vara stor. Därför kommer HHF säkerligen att göra en bättre säsong, resultatmässigt, än i fjol. Någon målsättning om att gå upp direkt igen har man dock inte.

– Kommande säsong handlar om att vi ska starta om och göra en nystart i en lägre division. Vi har ingen målsättning om att studsa upp direkt, utan vi ska försöka etablera yngre spelare och få till en balans i laget. Unga spelare kommer att få större och viktigare roller i år. 

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: