Annons:

Sök

Annons:

TUNG SMÄLL FÖR HULTSFRED – STJÄRNAN LÄMNAR

Robin Löfstedt var tveksam till fortsatt spel efter att Hultsfred säkrat nytt kontrakt. Nu står det klart – han lämnar division 2-klubben. Foto: Linus Johansson

TUNG SMÄLL FÖR HULTSFRED – STJÄRNAN LÄMNAR

Hultsfreds HF lyckades förnya sitt division 2-kontrakt till nästa säsong. Nu väljer niometersspelaren Robin Löfstedt att lämna klubben.
– Jag fattade mitt beslut för ett rätt bra tag sedan, säger han.

Annons:

När Robin Löfstedt precis hade avslutat sin sjunde säsong i Hultsfreds FK sa han att det skulle komma ett beslut ganska snabbt samtidigt som han var trött på allt resa mellan hemmet i Vetlanda och handbollen i Hultsfred.

Nu har han fattat sitt beslut – och det blir ingen fortsättning i division 2 med HHF. 

– Det handlar mest om att jag tycker att det är jobbigt att pendla de här 13 milen till Hultsfred. Jag orkar inte längre. Jag jobbar heltid och har två barn hemma som börjar bli så stora att de har egna intressen. Jag vill vara med mina barn, säger han och fortsätter:

– Min äldsta flicka håller på med flera idrotter, bland annat fotboll och ridning. I hösten ska hon nog börja spela handboll. 

Håller HHF som den bästa föreningen

Löfstedt har dragits med några skador de senaste säsongerna och tycker att motivationen har sjunkit på grund av att han inte har kunnat gå för fullt på varken träningar eller matcher. 

– Ska jag spela handboll så vill jag träna två gånger i veckan och gå in för det hundraprocentigt. Det kan jag inte göra nu och jag vill inte göra något halvdant, säger han. 

Vad säger du om din tid i HHF?

– Den har varit jättebra, helt klart. Det är den bästa föreningen jag har varit i, det är inte många föreningar som kan mäta sig med hur deras organisation ser ut. Den ligger på en högre nivå än vad vi gör med a-laget. Det finns många ideella krafter som lägger ner ett stort jobb, säger han.

Han ger vissa exempel:  

– Det har aldrig varit några problem med någonting, man har blivit bjuden på det mesta när vi har åkt på bortaresor och det har alltid löst sig med stora bussar. Behöver man ett skydd så har man det dagen efter. Det var ett jättesvårt beslut att ta, jag har nästan mått dåligt. Alla inom föreningen är schyssta så jag kommer sakna Hagadal en hel del. 

Blir det någon handboll för din del nästa säsong?

– Jag kommer nog spela med Vetlanda i division 3 om det blir ett lag. Jag vill inte sluta helt och hållet. Vetlanda har inte haft något seniorlag sedan 2011 och nu finns det ett par unga talanger som gör att det kan bli ett lag. 

"Vill inte möta dem"

Hultsfred höll sig kvar i division 2 genom att vinna hemmamatcherna i kvalet mot Cyrus och nu tappar laget sin pådrivare och storskytt. 

– Jag hoppas at Hultsfred får in några spelare utifrån som höjer laget, framför allt på nio meter. Annars får de befintliga spelarna träna på, inget är möjligt. Om jag skulle spela i Vetlanda så vill jag inte att de går ner i division 3. Jag vill inte möta dem. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: