Annons:

Sök

Annons:

Stjärnan håller sitt löfte om återkomst:

Robin Löfstedt spelar i Hultsfreds HF kommande säsong. Foto: Arkivbild

Stjärnan håller sitt löfte om återkomst: "Allt sköts så jäkla bra runt omkring"

Många handbollsintresserade höjde nog på ögonbrynen i går när Hultsfreds HF tillkännagav att Robin Löfstedt, 30, återvänder till klubben. 
– När jag lämnade 2019 sa jag att det inte var min sista match i HHF så jag håller vad jag lovar, säger Robin Löfstedt om den oväntade återkomsten. 

Annons:

Robin Löfstedt var en av många spelare som Hultsfreds HF tappade efter säsongen 2018/19. Alla spelartapp ledde till att HHF drog sig ur division 2 och begärde ner sig själva i division 3. Pådrivaren och storskytten Robin Löfstedt har under de två senaste säsongerna spelat i nyuppstartade Vetlanda HF med gott resultat. Vetlanda tog sig direkt upp i division 2 men nykomlingssäsongen blev kortvarig då den stängdes ner på grund av coronapandemin. 

Klubben har i sin tur tagit beslut om att inte ha något seniorlag i seriespel under kommande säsong – och Robin Löfstedt är därmed klar för en återkomst i Hultsfred. 

– Jag känner de flesta spelarna och laget i sig, det är därför jag kommer tillbaka. Det är en jättebra förening, utan tvekan en av de bästa föreningarna. De är jäkligt proffsiga för att ligga i den sämsta divisionen. Allt sköts så jäkla bra runt omkring och de är ärliga så jag kände att det lutade däråt hela tiden, säger Robin Löfstedt. 

Därför läggs Vetlandas seniorlag ner

Han kände att Hultsfred var det mest intressanta alternativet när det stod klart att Vetlanda inte skulle komma till spel under kommande säsong. 

– Många unga spelare i Vetlanda ska inte vara kvar på grund av studier och liknande. Det finns också äldre spelare som slutade efter första året och det blir lätt så när man går från trean till tvåan. Det blir en skillnad rent handbollsmässigt och de äldre, som tycker att det är roligt att spela i trean, slutar då. Vår trupp i division 2 blev för tunn och nu lades seniorlaget ner. Jag kände direkt att HHF var mest intressant. 

Har du varit i kontakt med andra klubbar i närområdet? 

– Jag hade en bra diskussion med Eksjö (division 3-lag) ett tag, sedan sprack det efter lite ovissheter så jag kände inte att det var så intressant längre.

"Fick lite blodad tand igen"

Robin Löfstedt drogs med en del skador de sista säsongerna i Hultsfred. Han spelade med Vetlanda i division 3 och fick inför division 2-säsongen en ledarroll som snabbt ledde till att han fick spela vidare. 

Hur är din egen form?

– Jag är 30 år nu så det blir inte lättare att rehaba skador. Meningen var att jag inte skulle spela i division 2 med Vetlanda. Jag hade gjort en träning innan vi mötte Helsingborg i division 2 förra året. Jag skulle bara vara tränare, sedan hade vi för lite med folk så jag fick hoppa in. Det gick ganska bra så jag fick lite blodad tand igen. Det är svårt att hålla sig borta när man har spelat handboll så länge.  Jag ska köra lite gym så jag är lite förberedd inför årets säsong. 

Kan du få med dig någon spelare från Vetlanda?

– Jag hoppas på det. Det är lite på g där. Jag kan inte säga så mycket mer. 

"Svårt att vinna en serie"

Löfstedt är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och tänker inte åka mellan hemmet i Vetlanda och handbollen i Hultsfred bara för att ha roligt. 

– Det är klart att jag vill se utveckling av gruppen och resultatbiten är också jäkligt viktig. Jag tycker inte att det är roligt att åka så långt och förlora, det vill jag inte. Jag räknar med att vi går ihop en hyfsad grupp så vi kan utmana i toppen. Det är alltid svårt att vinna en serie oavsett vad man har för lag. Det finns fortfarande väldigt mycket rutin i HHF. Det är många som har spelat i division 2 så de vet vad som krävs. 

Det finns flera faktorer som har spelat in i beslutet om att återvända till Hultsfred. 

– Det brukar bli bra stöd i Hagadal så jag hoppas att publik får komma in och stöd. Jag ser också fram emot att träna med så pass många spelare. De säger att de är många på träningarna så det ska bli roligt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: