Annons:

Sök

Annons:

Victor Karlsson (till höger) och kartläsaren Jonas Magnér vann klassen och blev fyra totalt i rallytävlingen Marknadsnatta i Skänninge. Foto: Privat

Klasseger och totalfyra för Karlsson – spöade sex fyrhjulsåkare

Järnforsenkillen Victor Karlsson, Vimmerby MS, hade en bra dag i skogarna uppe i Östergötland när rallytävlingen, Marknadsnatta, avgjordes på lördagen.

– Det var skönt att vinna klassen. Det var en hel del SM-åkare med så konkurrensen var hård, säger Victor Karlsson.

Annons:

Tävlingen avgjordes i skogarna runt Skänninge och bestod av fem specialsträckor om 32 kilometer.

– Det var mycket fina vägar, roliga och varierande. Det roligaste var att jag var snabbast totalt på andrasträckan och spöade alla fyrhjulsdrivna bilar. Det satt även fint att få lite revansch på Emil Karlsson från Hällefors som snuvade mig på silvret i SM. Jag var fem sekunder före honom idag, säger Victor Karlsson.

Spöade sex fyrhjulsåkare

Totalt slutade Victor Karlsson fyra, vilket innebär att han var snabbare än sex av de nio startande fyrhjulsdrivna ekipagen. Då ska man veta att de fyrhjulsdrivna bilarna får ha turbo som ger betydligt mer hästkrafter.

– Bara i starten vinner de tre sekunder före oss som har tvåhjulsdrivet. Jag tycker alla fyrhjulsåkare borde slå oss tvåhjulsåkare med flera sekunder. Men tydligen handlar inte allt om hästkrafter och driv på fyra hjul, säger Victor Karlsson, som alltid tycker det är lika roligt att spöa fyrhjulsåkare med sin Toyota Corolla.

Victor hade tre fyrhjulsåkare framför sig i totallistan. Jari Litten, Sandvikens MK, vann före Jari Saarinen, MSK Kvarnvingarna, och Peter Appelskog, Östergyllens RC.

För Victor Karlsson återstår en tävling detta år, den traditionella Novemberskölden i Nässjö i november.

– Den har jag kört varje år sedan jag började köra rally. Jag blev totaltvåa 2018 och 2019 och förra året vann jag totalt. Målet är att försöka vinna totalt även i år, säger Victor Karlsson.

Har du redan några planer inför nästa säsong? Ett annat bilmärke? Bakhjulsdrivet? Fyrhjulsdrivet?

– Jodå jag har planer på gång men inget jag kan avslöja idag. Det enda som jag vet med säkerhet är att jag ska köra rally även nästa säsong, säger Victor hemlighetsfullt.

Fransson vann veteranbilsklassen

Det är väl ingen hemlighet att Victor inte tycker att hans Corolla hänger med fartmässigt mot bilar som Volvo 940. Victor körde ju Volvo när han tävlade i VOC-klassen. Han har dessutom en nybyggd VOC-bil hemma på i garaget i Järnforsen.

Från dagens tävling kan noteras att Thomas Grönberg, Oskarshamns RRC, gjorde comeback efter finalen i Sydsvenska Rallyt 2019. Samma sak med Per Soda Eriksson från Kristdala som kör för Emådalens MK. Båda kör Volvo och i samma klass som Victor Karlsson. För Grönberg tog tävlingen slut på näst sista sträckan då motorn inte ville vara med längre. Per Soda Eriksson slutade på 15 plats.

C-föraren, Peter Jakobsson, Vimmerby MS, slutade på 10:e plats med sin Ford. 

Kjell Fransson från Hultsfred, tävlande för Vimmerby MS, slog till med sin Renault och vann veteranbilsklassen A/B/C Appk 76–91. Klubbkompisen, Morgan Olsson, blev tvåa med sin Volvo, 10 sekunder efter Kjell.

Här kan du läsa totallistan och här den klassvisa resultatlistan

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: